Last news in Fakti

25 Февруари, 2012 15:04 1 926 3

Сестрата: Мирослава е отвлечена за да бъде убита

  • мирослава-
  • перник-
  • елеонора

В Перник стартира подписка за промяна в Наказателния кодекс

Сестрата: Мирослава е отвлечена за да бъде убита - 1
Майката на убитата Мирослава - Снимка: БГНЕС

Разследването и всичко около смъртта на Мирослава ми звучи нереално, като приказка, дори смешно, заяви в предаването на бТВ „Тази събота” сестрата на убитото момиче – Елеонора. Според нея става въпрос за отвличане с преднамерена цел – убийство.

Момичето сподели с разочарование, че няма нищо ново по случая: „Седим, боксуваме си на едно място. Тя потвърди, че се говори за нов свидетел, който посочва още трима съучастници в престъплението, освен единствения обвиняем Марио. Всичко това обаче не може да бъде доказано за момента.

Елеонора обяви, че се подготвя молба с искания на майката на момичетата да бъдат събрани конкретни доказателствени материали. Тя ще бъде депозирана в понеделник пред съответните органи.

Странен бил случаят с приятеля на Елеонора, чието име беше замесено в случая. Младежът се спрягаше за основен платец на откупа заради голямото наследство, което получил.

„С всеки изминал ден се замислям, че аз изобщо не го познавам този човек. Той беше в чудесни отношения със сестра ми, бяха постоянно заедно. Бяха като брат и сестра. Случвайки се това отвличане обаче, още преди да бъде открито тялото, той започна тактично да се покрива. Опитах се да го потърся. Не ми отговори. Започнах да си мисля, че последната година и половина от живота ми е бил филм от „Джурасик парк”, че съм живяла с непознати хора”, сподели момичето.

Според нея подобно поведение е неприемливо и „нещо като гавра с паметта на това дете”.

 

Елеонора допълни, че се събира подписка, за която са необходими 300 хиляди подписа за промени в Наказателния кодекс. Хората от Перник излизат на улицата в събота точно с тази цел.

Те се събраха пред съдебната палата в града, съобщи електронното издание Мироглед.

Само за час в подписката, която се провежда вече втора седмица, се разписаха над 20 души. За промяна в НК са нужни обаче 300 000 подписа. Подписката ще продължи до края на месеца.

На протеста присъстваше и майката на убитото момиче Емилия Шумкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivanova

    1 0 Отговор
    На майката като майка и изказвам съболезнованията си,но за съжаление това няма да и върне рожбата!Но като български гражданин съм възмутена че журналисти застават в подкрепа на цигани и мафиоти и няма кой да застане зад тази жена и да и помогне да постигне единственото което желае:Убийците и мафиотите да получат заслужаващото си наказание!В какъв свят и държава живееме господи че сме изоставени!

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ivanova":

    @1 mnogo ste prava
  • 3 Ирина

    0 0 Отговор
    Не съм съгласна,че журналистите не застават зад майката.Благодарение на тях ,цяла България знае,че се провеждат протести и върви подписка за промяна на наказателния кодекс.Ние загубихме едно прекрасно момиче ,но няма да се откажем да търсим всички виновни и те да получат сурови наказания!