Last news in Fakti

4 Февруари, 2012 12:49 1 715 0

ГДБОП знаели, че има оръжие в апартамента на Чочо

  • станимир флоров-
  • стойчо стоев-
  • чочо-
  • мирослава николова

Категорично е установено, че Стоев се е самоубил

ГДБОП знаели, че има оръжие в апартамента на Чочо - 1
Снимка: БГНЕС

Служителите на ГДБОП са знаели, че в апартамента на самоубилия се Стойчо Стоев - Чочо има оръжие и едно от първите действия, които са имали идея да направят с разследващия полицай, е да изземат това оръжие. Това заяви в предаването „Тази събота” по бТВ директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.

От МВР са знаели, че Стоев притежава оръжие. Според действащото законодателство е нямало причина да му бъде забранено да носи такова.

Категорично е установено, че Стойчо Стоев се е самопрострелял, подчерта Флоров. Обстановката е била подходяща за самоубийство, посочи той на въпрос дали е възможно Чочо да е бил убит.

Признаваме нашата грешка и затова служителите са наказани, допълни той. От проверките, които се извършиха, лицата, които са извършили нарушения и са допуснали самоубийството на Стойчо Стоев, са наказани.

Трима са наказаните служители за допуснати нарушения в извършването на конвойната дейност, допълни Флоров. По думите му наказанията са тежки по правилата на системата на МВР - порицание и непозволяване за израстване в категория.

Станимир Флоров все пак защити служителите, които са допуснали самоубийството, като поясни, че преди това те са били на работа 24 часа, били са изморени и премръзнали.

„Оставката се иска от хора, които са политици, ще се притесня, ако започнат да ми искат оставката хора, към които съм поел ангажимент. Ако министър Цветанов или премиерът кажат, че не се справям с работата си, съм готов да напусна веднага", заяви Станимир Флоров.

Според комисар Флоров критиките към МВР в повечето случаи не са основатели. Хората, които ни искат оставката, са тези, които преди казаха, че няма организирана престъпност и почти разформироваха тази служба, друго от тях не очаквам, посочи той.

По думите на Флоров коментарите след извънредното заседание на вътрешната комисия в парламента са чисто политически и са насочени към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това, което се случва в последните дни, е отговорност на професионалното ръководство на МВР, в това число и мое и на главния секретар на МВР, уточни Флоров.

Станимир Флоров изказа съболезнования към близките на убитата Мирослава Николова от Перник и обясни, че погребението й се е забавило, защото са правени тройни и петорни експертизи по искане на роднините.

Има отпечатък върху един от пликовете с писма за искане на откуп и е установено, че той е от лице, което е намерило плика и няма отношение към престъплението, посочи още Станимир Флоров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА