Отидете към основна версия

3 370 0

Румен Миланов аут и от БОРКОР

  • румен миланов-
  • боркор
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов освободи Румен Миланов като съветник в политическия му кабинет и секретар на Съвета по сигурността, съобщиха от правителственат пресслужба.

Първоначално беше съобщено, че ген. Миланов остава начело на БОРКОР, но по-късно от правителствената информационна служба уточниха, че на утрешното правителствено заседание премиерът Борисов ще внесе доклад за освобождаването на Румен Миланов и като директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР).

Румен Миланов, бивш шеф на НСБОП, оглави БОРКОР през февруари миналата година. Самото звено беше създадено през лятото на 2010г, а в края на ноември същата година кабинетът прие устройствения му правилник, с което беше дадено практически началото на работата му. Появиха се множество критики към институцията и за това, че тя не работи.

Факти.бг припомня, че миналата седмица като съветник бе освободен и Кирчо Киров. В деловодството на Главния прокурор постъпи сигнална записка от директора на Националната разузнавателна служба на  20 април 2012г. в късния следобед. Записката съдържа твърдения за нарушения на финансовата дисциплина в службата на значителна стойност. Сигналната записка е изпратена на компетентната прокуратура. В материала не се съдържа информация за лица и институции извън Националната разузнавателна служба.

Премиерът Бойко Борисов за предприетите действия: "Работата, особено в БОРКОР, не ме задоволява, искаме да има по-добри резултати.  Миланов и Киров са съветници в моя кабинет, които съм преценил, че към момента не могат да ме съветват и търсим по-бързо и оперативно ниво”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини