Last news in Fakti

24 Април, 2012 12:35 1 160 0

Елеонора Николова временно оглави БОРКОР

  • боркор-
  • елеонора николова-
  • георги кръстев

Георги Кръстев е новият секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет

Елеонора Николова временно оглави БОРКОР - 1
Снимка: БГНЕС

Досегашният заместник-председател на БОРКОР Елеонора Николова става временно изпълняващ длъжността директор на центъра до избирането на нов.

Решението е взето на днешното заседание на правителството.

Днес Министерски съвет освободи Румен Миланов като директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР).

В понеделник премиерът Борисов освободи Миланов и като съветник в политическия му кабинет, и като секретар на Съвета по сигурността.

Георги Кръстев, който до този момент беше директор на вицепремиера Цветан Цветанов, става секретар на Съвета по сигурността към президента.

Георги Кръстев е роден на 31 март 1964 г. От 1993 г. до 2003 г. е работил в НСС – МВР, където е ръководил сектор за стратегически анализи.

Следващите три години е директор на дирекция „Сигурност” в ДКСИ, а от 2006 г. е в администрацията на Министерския съвет първоначално като началник отдел „Интеграция на ромите”, а след 2009 г. – като съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър на вътрешните работи.

Участвал е в работни групи по изготвянето на проекти на Концепцията за национална сигурност (1998 г.), на Стратегия за сигурност на Република България (2005 г.) и на Стратегията за национална сигурност на Република България, приета от Народното събрание на 25 февруари 2011 г.

Има присъдена научна и образователна степен „Доктор” на тема „Разузнаването в системата на националната сигурност на България”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА