Отидете към основна версия

1 686 7

Кунева: Има таен картел между ГЕРБ и БСП

  • меглена кунева

Има картел между отделните партии. По този начин в „Здравей, България“ по Нова телевизия Меглена Кунева, председател на Сдружение "България на гражданите", коментира критиката на Яне Янев срещу нея от миналата седмица така:

„Това е агресия, нападки, които не идват директно от него. Идват от поръчители те му“, заяви Кунева.

Тя призова от ГЕРБ да кажат, кои са им реалните коалиционни партньори, а не просто да ги използват „тихичко, подкупвайки ги". Тя допълни, че според нея има картел между отделните партии. „Не бих се учудила, ако намеря отчетливи доказателства, че кръгове от ГЕРБ си общуват с кръгове от БСП и имат общи интереси. Това го видях и по време на президентските избори", каза още Кунева.

По въпроса за отчитането на доходите като европейски комисар, Кунева каза, че е подала декларация пред Европейската комисия и няма как да се намери неточност в нейните документи. Тя допълни, че като еврокомисар, не е била в качеството си да подава декларация пред Сметната палата на България.

За разпределянето на агенции в други градове, извън столицата, Кунева каза, че според нея, няма логика в това действие. Според нея, това е един начин да се преместят „свестните хора в администрацията" и ГЕРБ да назначи „свои".

Кунева критикува и Закона за отнемане на незаконно придобитото имущество. "Нищо няма да излезе от този закон", заключи тя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини