Last news in Fakti

22 Април, 2012 20:06 977 2

Кунева: Задкулисно Атака се оттегли от вота

  • вот на недоверие-
  • меглена кунева-
  • атака

На България много й липсва един голям индустриален проект, заяви в Габрово председателят на Сдружение "България на гражданите" Меглена Кунева.

Според нея решителен е моментът какъв точно да бъде той. „Това не е въпрос, който можем да решим лабораторно. Въпрос на възможности, въпрос на идеи, въпрос на образовани и подготвени точно за този проект хора. И е въпрос на цялостна бизнес атмосфера", коментира още Кунева, цитирана от радио „Дарик”.

Тя посочи, че какъвто и проект да се направи е нужно да се сложи ред в управлението и да се вложи в хората и културата. Кунева заяви, че управляващите оказват силен натиск върху администрацията, като я превръщат в жертва на партийната конюнктура.

По думите й основният проблем, сочен от хората при срещите си с нея, е безработицата, като най-сериозно е положението с младежката безработица. "Ако си близък с властимащите, ще бъдеш назначен на пост, а управляващите правят това с безразсъдството, че слагайки един некадърен човек, той ще им бъде верен. А истината е, че държавата зависи от кадърните хора", каза Кунева, като допълни, че другите проблеми, за които хората сигнализират, са нечестните обществените поръчки и ниското ниво на образование и здравеопазване.

Меглена Кунева коментира за пореден път ситуацията с вота на недоверие, като определи оттеглянето на подписите от страна на Атака като задкулисни договорки.

„Самата техника - оттегляне на подпис, не съществува. Ако бяхме изпълнили закона, вотът трябваше да се проведе и Атака да гласува против собствените си подписи", каза Кунева. По нейните думи се касае за негласна коалиция между управляващи и опозиция.

„Това е фалшивост, като тази, която видяхме с "Лукойл" - първо уж им отнеха лиценза, а после им връчиха обществена поръчка за десетки милиони лева, за попълване на държавния резерв с горива, купени на възможно най-високата цена. Това е арогантност, която тероризира хората в България", коментира още председателят на „България на гражданите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладиола

    2 0 Отговор
    Няма наяждане,нали другарко Пръмова.
  • 2 Нема Бира

    0 0 Отговор
    Г-жо Кунева, на България и трябват МНОГО индустриални проекти!!!