Last news in Fakti

10 Април, 2012 09:42 1 204 1

Отцепници от ДСБ ще възраждат десницата с Кунева

  • прошко прошков-
  • дсб-
  • меглена кунева
Отцепници от ДСБ ще възраждат десницата с Кунева - 1
Снимка: БГНЕС

Четирима души обърнаха гръб на Иван Костов и неговата партия. Решение да напусне взе вчера и един от основателите й - Петър Николов. Политическата си кариера той ще продължи с инициативата на Меглена Кунева "Българсия за гражданите".

Мотивите си за смяна на партията, Николов коментира в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия, където беше гост.

В официалната декларация за напускане на Николов беше записано, че гласът му не се чува. Той коментира, че един от трудните момента, които е имал в партията, са свързани с кампанията на Прошко Прошков за кмет на столицата. Тогава от централата на ДСБ отказали да подкрепят достатъчно кандидата и да спечелят изборите, допълни Николов.

Според бившия член на ДСБ проблемът на „Синята коалиция" е, че трендът й пада. Традиционната десница в България от години не прави нищо друго, освен да легитимира ГЕРБ като политическа партия, констатира той.

„Време е в българската политика да спрем да гледаме миналото и да гледаме към бъдещето", заяви Николов. Затова политическото си бъдеще той ще продължи в проекта на Меглена Кунева „България за гражданите".

„В момента ДСБ и Синята коалиция са се превърнали в проект за оцеляване, което е унижение за десницата”, коментира пред „Тази сутрин“ по бТВ бившият член на ръководството на ДСБ Даниел Митов. Той също ще участва в изграждането на проекта на Меглена Кунева.

„ДСБ се превърна в партия която работи само и единствено за оцеляване на своя лидер и по причина, че се прави коалиция със СДС, което е лицемерна коалиция. Аз ще остана в Общинския съвет, защото програмата която сме писали за избора на Прошко Прошков за кмет е писана от нас и никой не може да очаква, че няма да я изпълняваме”, каза общинският съветник от ДСБ Христо Ангеличин.

След като напусна ръководството на ДСБ преди две седмици, Прошко Прошков също напуска партията, но остава в общинския съвет.

„Аз съм общински политик. Не ми пречи да продължа да работя по тоя начин и да си гоня доверието на тия, които са ни избирали”, каза Прошков. Попитан дали би се присъединил към проекта на Кунева, той отговори, че за него е важно да мотивира напускането си и края на една негова илюзия.

От "България на гражданите" коментираха, че в тяхното сдружение са добре дошли всички активни и умни хора, които споделят техните ценности. Официален коментар от партията на Костов няма, има само личен.

Очевидно това е личен избор и не смятам, че трябва да се обобщава с изводи. Човек преценява, че определено развитие до момента не е удовлетворяващо и търси друг път. В крайна сметка би трябвал ода си пожелаем успех взаимно”, коментира Радан Кънев от ръководството на ДСБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Прошко, предаваш добрия стар черен вълк ти. Но какво да правиш като няма лапачка вече, хайде отивай при новата пусната от БСП партийка "България за гражданите" те сега набират скорост. С това ново лице дето е хванало бръчки от гримовете ще има папкане, защото ще ви ПОВЕРВАТ.