Отидете към основна версия

1 703 32

Фандъкова: Няма таен кръг! София се управлява прозрачно

  • софия-
  • кметски избори-
  • йорданка фандъкова

Не приемам да ми говори за задкулисие човек, който беше лицето по време на правителството „Орешарски” на задкулисието, и стоеше срещу гражданите, каза Фандъкова

Призовавам г-жа Манолова (Мая Манолова, кандидат за кмет) да си изясни отношенията с г-н Борисов (Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и премиер). Така Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София на ГЕРБ и СДС, отговори на обвинението на основния си опонент, че столицата се управлява не от кмета, а от таен кръг „Орлетата”.

„Не приемам да ми говори за задкулисие човек, който беше лицето по време на правителството „Орешарски” на задкулисието, и стоеше срещу гражданите, а сега се крие зад. От началото на кампанията слушам внушения без конкретика”, коментира Фандъкова.

Относно дълговете на „Топлофикация – София” кандидатът на ГЕРБ и СДС уточни, че писмата, които показва Манолова са регулярни писма от „Булгаргаз”. По думите ѝ дружеството от години рекетира „Топлофикация” като ѝ налага „рекетьорски” условия. Кметът уточни, че се работи по законови промени, които да дата възможност на топлофикационото дружество да работи с други доставчици на газ. Тя напомни, че преди години „Топлофикация – София” беше върната на Столичната община с дългове над 500 млн. лв.

На упрека за финансовите корекции за милиони Фандъкова отговори, че София е успяла да привлече 4,5 млрд. лв. европейски средства за големите инвестиционни проекти на града. И уточни, че общината е спечелила дело срещу един от управляващите органи, които проверяват процедурите, и ще ѝ бъдат върнати средства за наложени корекции.

Кметът на София опроверга твърдението на Мая Манолова, че в града има 1200 нейни предизборни билбордове: „Това е общият брой на билбордовете, моите са под 300 и е ясно откъде идва финансирането – от субсидиите на ГЕРБ и СДС. Г-жа Манолова в едно студио заяви, че няма билбордове, а се вижда, че има. Нека каже и кой плаща за тях”.

Фандъкова призна, че не може в момента да каже точно колко струва кампанията ѝ, но обеща, че ще даде отчет до стотинка. Напомни, че тази информация се подава и към Сметната палата.

Тя коментира още, че с лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов се чуват по организационни въпроси в партията (Йорданка Фандъкова е зам.-председател на ГЕРБ), но не са обсъждали досега кампанията за София. В интервю за bTV премиерът обяви, че не няма да се намесва в кампаниите за местния вот.

За проблема с местата в детските градини тя напомни, че каза, че първа като зам.-кмет на София е сигнализирала за този проблем и е защитила бюджет за нови детски градини. „100 нови сгради сме построили за това време и продължаваме. Само тази година строим 10 нови детски градини и имаме готовност да започнем още 6. 17 800 нови места отворихме досега и планираме много ясни с конкретни проекти, с конкретни терени продължаването на изграждането на детски градини”, отчете кметът.

По думите ѝ за изминалите 10 г. жителите на София са се увеличили с 250 хил. и то предимно млади хора с деца.

„Аз предлагам решения, програма с ясни цели и срокове и дългосрочна визия за града. Заставам с лицето си – с това, което сме постигнали, с конкретни проекти”, каза в заключение Йорданка Фандъкова.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове