Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 10:50 1 693 32

Фандъкова: Няма таен кръг! София се управлява прозрачно

  • софия-
  • кметски избори-
  • йорданка фандъкова

Не приемам да ми говори за задкулисие човек, който беше лицето по време на правителството „Орешарски” на задкулисието, и стоеше срещу гражданите, каза Фандъкова

Фандъкова: Няма таен кръг! София се управлява прозрачно - 1

Призовавам г-жа Манолова (Мая Манолова, кандидат за кмет) да си изясни отношенията с г-н Борисов (Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и премиер). Така Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София на ГЕРБ и СДС, отговори на обвинението на основния си опонент, че столицата се управлява не от кмета, а от таен кръг „Орлетата”.

„Не приемам да ми говори за задкулисие човек, който беше лицето по време на правителството „Орешарски” на задкулисието, и стоеше срещу гражданите, а сега се крие зад. От началото на кампанията слушам внушения без конкретика”, коментира Фандъкова.

Относно дълговете на „Топлофикация – София” кандидатът на ГЕРБ и СДС уточни, че писмата, които показва Манолова са регулярни писма от „Булгаргаз”. По думите ѝ дружеството от години рекетира „Топлофикация” като ѝ налага „рекетьорски” условия. Кметът уточни, че се работи по законови промени, които да дата възможност на топлофикационото дружество да работи с други доставчици на газ. Тя напомни, че преди години „Топлофикация – София” беше върната на Столичната община с дългове над 500 млн. лв.

На упрека за финансовите корекции за милиони Фандъкова отговори, че София е успяла да привлече 4,5 млрд. лв. европейски средства за големите инвестиционни проекти на града. И уточни, че общината е спечелила дело срещу един от управляващите органи, които проверяват процедурите, и ще ѝ бъдат върнати средства за наложени корекции.

Кметът на София опроверга твърдението на Мая Манолова, че в града има 1200 нейни предизборни билбордове: „Това е общият брой на билбордовете, моите са под 300 и е ясно откъде идва финансирането – от субсидиите на ГЕРБ и СДС. Г-жа Манолова в едно студио заяви, че няма билбордове, а се вижда, че има. Нека каже и кой плаща за тях”.

Фандъкова призна, че не може в момента да каже точно колко струва кампанията ѝ, но обеща, че ще даде отчет до стотинка. Напомни, че тази информация се подава и към Сметната палата.

Тя коментира още, че с лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов се чуват по организационни въпроси в партията (Йорданка Фандъкова е зам.-председател на ГЕРБ), но не са обсъждали досега кампанията за София. В интервю за bTV премиерът обяви, че не няма да се намесва в кампаниите за местния вот.

За проблема с местата в детските градини тя напомни, че каза, че първа като зам.-кмет на София е сигнализирала за този проблем и е защитила бюджет за нови детски градини. „100 нови сгради сме построили за това време и продължаваме. Само тази година строим 10 нови детски градини и имаме готовност да започнем още 6. 17 800 нови места отворихме досега и планираме много ясни с конкретни проекти, с конкретни терени продължаването на изграждането на детски градини”, отчете кметът.

По думите ѝ за изминалите 10 г. жителите на София са се увеличили с 250 хил. и то предимно млади хора с деца.

„Аз предлагам решения, програма с ясни цели и срокове и дългосрочна визия за града. Заставам с лицето си – с това, което сме постигнали, с конкретни проекти”, каза в заключение Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    46 5 Отговор
    Колко прозрачно да е, щом арестувахте Иванчева, дръзнала да хвърли камък в БЛАТОТО. А пейчиците по няколко хиляди лева?! А нескопосаните ремонти? Това от прозрачност ли е или от призрачност?
  • 2 vvvvv

    38 5 Отговор
    В обяснителен режим и пак е нагла. То всичко си е прекрасно. За потрошените пари за обществени поръчки и качествени ремонти не трябва да се говори. Тя си е прекрасна и тези около нея са ангели.
  • 3 onq s konq

    36 4 Отговор
    Най безочлива лъжа. Фандъчето най добре знае корупционните схеми, градени заедно с Б.Б. от години. Ако не си в схемата, забрави строеж или фирма.
  • 4 Избори 2019

    26 4 Отговор
    Тука си права! Кръгът не е таен, а абсолютно явен и на всички е ясно КОЙ командва парада, а ти си само една прозрачна пионка за заблуда на вярващите, но година след година те се стопиха като сняг през пролетта. Идват нови времена!
  • 5 мислещ

    27 3 Отговор
    Права е, кражбите са съвсем прозрачни, хич даже не се опитват да ги прикрият.
  • 6 Цъфнал гербер

    12 6 Отговор
    Браво, всичко е прозрачно. София цъфти и хубавее. Гордейте се столичани.
  • 7 Измамата ГЕРБ трябва да се унищожи

    23 3 Отговор
    Абе права е,че не са много тайни,ама кога ли ще ядат дървото.
  • 8 Всичко е прозрачно

    18 2 Отговор
    Защото парламентът създава "прозрачни" закони. Всичко е добре обмислено, а малцина са милионери от обществени поръчки. Данъците на хората, както винаги намират най-добрите джобове.
  • 9 Софиянец

    21 3 Отговор
    Как лъже нагло, а защо махна ОРЛИН?! Реално той беше кмета и крагът зад него, как не те е срам незнам!
  • 10 Василев

    19 3 Отговор
    Вече прозрачно ли се краде в София? Колко струваха спирките за градския транспорт? А онези бетонни пейки - близо 10000 лв? И това са дреболиите. Другото тъне в непрогледна мъгла...
  • 11 Гербер

    12 2 Отговор
    Абе съвсем е прозрачно, че пак сме си ние на власт.
  • 12 Гнездото

    20 5 Отговор
    Кух кмет и кух политик с огромно задкулисие - това е най-характерно за Фандъковска.
  • 13 тттт

    14 1 Отговор
    За 30 и кусур години, колко кмета се смениха и никой не направи една свястна чиста тоалетна. Евем ти и метрото и небостъргачите и всичкото, като те хване сюргюна насред "Витошка". Какви орлета и козлета, като два кенефа за свет не сте направили. На парка "Камбаните", където всеки почивен ден се изреждат стотици, че и хиляди семейства с деца, хората серат в гората през улицата. И седнали да ми говорят за "задкулисие" и световни конспирации. Пак Сорос сигурно ви е бил през ръцете да направите един нужник, ако ще и химически, ако ще и физически.
  • 14 Непочтената Фандъкчка

    17 2 Отговор
    Отново лъже, всички наематели на общински обекти ги задължават да слагат агитационни материали на ГЕРБ! В противен случай им прекратявст договорите на место общинско ниво!
  • 15 Чичо

    17 1 Отговор
    Прозрачно, а? Прословутите циментови пейки са актувани по 17437 лева, а на сайта на производителя са по 1430 лева с транспорта и монтажа и ДДС!
    Само дето с тази "прозрачност" не разбрахме кой е гушнал разликата!?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГосТ

    9 2 Отговор
    Умните и красивите, които подкрепят тиквата,цвичката и фандъка 😂😂😂 Е, като това е цвета на нацията, някой съмнява ли се защо сме такава кочина 😂А някой съмнява ли се, че гроб управлява с ДПС и Пеевски? Сигурно само умните и красивите 😂
  • 18 Западните Балкани

    9 2 Отговор
    Когато казваш, построих 100 сгради, но си изхрачил пари за 200 сгради, не си направил добро, а си откраднал половината пари. Така че има нужда от ревизия. И тя най-добре се прави, когато крадеца не е на власт. Каква е настилката на площад Славейков, която струва 600 лева квадрата? Златни ли са плочките там?
  • 19 ГосТ

    7 2 Отговор
    Защо в метрото върви пропаганда на фандъка? Някой красив и умен ще осветли ли ?

    Коментиран от #29

  • 20 Коментар📝

    8 2 Отговор
    ПОДНЕ ЛИ СОФИЯ ОТ ОКТОПОДА КРАЙ С ТЕРОРИСТИЧНАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ
  • 21 бисмарк

    0 1 Отговор
    кооооо, бе ти нормална ли си .....................
  • 22 не съм толкова наивен

    4 2 Отговор
    че да очаквам да ми кажат - ами, да, има тайни кръгове от фирми, дето връщат едни пари в куфарчета.
  • 23 Божичко

    0 1 Отговор
    Ххахахахахаххахаахахах, ама ти наистина за психолог и психиатър, едновременно

    Коментиран от #26

  • 24 Жалко

    6 2 Отговор
    Данче, честността е най- човешкото качество. Явно не знаеш.
  • 25 прозрачно от вътре отвън йок

    1 1 Отговор
    Прозрачно , колко да е прозрачно , колкото полароидно стъкло.
  • 26 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Божичко":

    Има четири вида доктори. Първите всичко знаят, но нищо не могат - терапевтите. Вторите нищо не могат, но всичко знаят - хурирзите. Третите нищо не знаят, и нищо не могат - това са психиатрите. Четвъртите всичко знаят, и всичко могат - това са патоанатомите. За съжаление срещата ни с тях винаги е твърде късна :-)
  • 27 Случка

    2 2 Отговор
    През уикенда имах гост от Атина. Вчера трябвало да отиде от Руски паметник до Софийски университет с тролей 1. Боже каква изненада, на Руски от 4 банкомата нито един не работи, човека има самл евро в джоба и кредитна карта, но уви как да си купиш билет в София без дрънкащи стотинки в джоба? На спирката двама контрольори (сещайте се дали знаят английски) човека ги пита какво да прави - отговор на развален английски "ай донт ноу". И накрая пеша 40 минути! Какво да коментирам повече. Страхотен градски транспорт г-жо Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova. За повече от 10 години какво направихте по въпроса? Едно голямо нищо! Но предизборните Ви кампании винаги започват с градския паспорт. Съжалявам, но кредитът ми на доверие се изчерпа!!!

    Коментиран от #28, #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Казуар

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "ГосТ":

    В София на витрините на всички мутренски заведения има предизборни плакати с тинейджърската усмивка на Фандъкова.

    Коментиран от #30

  • 30 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Казуар":

    Ами това е нормално, чалгаджиите и мутрафоните (умните и красивите) да си слагат предизборни плакати,но определено не е нормално да върви предизборна пропаганда в Софийски градски транспорт!!! Унемях ! Това е обществена институция и ако се прави политическа пропаганда, трябва да бъдат представени и другите партии !!!
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Случка":

    Дa,...Йoрдaнкa e винoвнa зa вcичкo, чe тoзи грък ce шмaткa из cтoлцaтa бeз дa имa бългaрcки пaри, чe кaртaтa му e бъгaвa и бaнкoмaтитe нe я приeмaт и дa, кoнтрoльoритe в грaдcкия трaнcпoрт нe ca c три виcши oт кoeтo eднo зaдължитeлнo "aнглийcкa филoлoгия" ...
  • 32 Натанаил

    1 0 Отговор
    Кандидатката на герб и сдс. Тоест,кандидатката на боядисаните стари партийци,забатачили България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове