Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 10:32 2 326 34

Манолова: "Орлетата” на Борисов, а не Фандъкова управляват София

  • мая манолова-
  • софия-
  • кмет

Това са приближените бизнесмени, които редят обществените поръчки в Столична община, заяви бившият омбудсман

Манолова: "Орлетата” на Борисов, а не Фандъкова управляват София - 1

„Орлетата” на Бойко Борисов, а не Йорданка Фандъкова управляват София. Това каза в „Тази сутрин” по бТВ кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова.

„Йорданка Фандъкова е един почтен човек, но остави други да взимат решенията в Столична община. Задкулисието е именно там, а не в моите отношения с институциите. Таен кръг управлява парите на столичани и това е другата причина да реша да се кандидатирам – за да бъде решен този проблем. Това са приближени бизнесмени, които редят обществените поръчки, знае се предварително кой ще ги спечели. Това са образно казано „орлетата” на г-н Борисов, които управляват София", заяви Мая Манолова.

По думите ѝ обществените поръчки в София се правят за определени фирми.

Във връзка с думите на Бойко Борисов, че тя често ходи в Министерски съвет и се вижда с премиера, Манолова заяви, че за една година се е срещала с него само два пъти.

Тя бе категорична, че кампанията ѝ е абсолютно прозрачна, а „мръсните удари” идвали от опонента ѝ.

„По този начин иска да отврати хората и да обясни, че всички са маскари и няма смисъл да се гласува. А ниската избирателна активност работи за статуквото. Най-много ме учудват личните нападки и обиди, които отправя срещу мен г-жа Фандъкова, докато аз говоря с факти и с числа. Ще чуете, че съм неинформирана, некомпетентна, че нямам проекти за Столична община”, заяви още Манолова.

По думите ѝ нейната програма дава ясни отговори в разумни срокове за решаването на проблемите на столичани.

По отношение на мръсния въздух тя предлага въвеждането на „бял билет” в дните с високи вредни емисии, което означава безплатен транспорт.

„Освен това да се създадат зони за ниски емисии, които да ограничат достъпа до автомобили, когато има сериозни превишения. Ще настоявам и за енергийни помощи с ток, парно и газ, вместо с дърва и въглища”, каза още Мая Манолова.

Относно проблема с детските градини тя предлага програма за изграждане на достатъчен брой детски градини до края на мандата ѝ, така че за всяко дете да има място.

„Би следвало вече да започне отчуждаването на терени, които са отредени за детски градини, но които са частна собственост. Има 15 такива терена, на които сроковете са изтегли. Те са в кварталите „Младост”, „Люлин”, „Манастирски ливади”, „Кръстова вада”, допълни тя.

Мая Манолова показа и писмо, в което „Булгаргаз” предупреждава „Топлофикация София”, че ако до края на този месец не плати 60 млн. лв., а до края на ноември още 40 млн. лв., доставките на газ ще бъдат застрашени.

„Заради безхаберието, източването и безобразията в „Топлофикация” са застрашени доставките на газ за цялата страна. Дружеството трябва да бъде заздравено и източването му да бъде прекратено. Столична община съдейства за това с липсата си на реакция”, заяви Манолова.



Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    40 19 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЯРНО !!!!!!!!!!
  • 2 Муньо

    17 10 Отговор
    Ей аман от тази София, има и друга България.
  • 3 комунист рецидивист

    23 33 Отговор
    По добре орлета отколкото комунета.

    Коментиран от #6

  • 4 Софиянец

    26 12 Отговор
    Успех, дясна София е с теб!

    Коментиран от #12

  • 5 onq s konq

    39 14 Отговор
    Всеки Софиянец знае, че досега Баце управлява София на ръчна. Фандъчето беше само бушон за пред хората и сега гори.
  • 6 Онзи

    18 10 Отговор

    До коментар #3 от "комунист рецидивист":

    групировката гроб е БКП
  • 7 Боби

    20 8 Отговор
    Не Орлета а Корморани.
  • 8 Borislav Popov

    17 21 Отговор
    Майчето е новата кметица на София. Ние от Обеля сме с нея. Най после да усетим, че и ние сме софиянци
  • 9 Избори 2019

    25 16 Отговор
    Чест прави на Мая, че в друго предаване подаде ръка на Фандъкова, в смисъл, че ако стане кмет, ще я покани в екипа си и ще разчита на компетенциите ѝ, а Фандъкова мъца, овърта и най–накрая с половин уста обясни колко Манолова е некадърна. Играта не е спортсменска от самото начало и всеки знае КОЙ дърпа конците.
  • 10 Кико

    10 9 Отговор
    Май че (без партийна) смени снимката. Тук приличаш на ударена с мокър парцал
  • 11 Morgoth

    16 8 Отговор
    Майчето иска да замени кръга от фирми обслужващи/ограбващи София - да махне тези на ГЕРБ и да сложи тези на БСП.
  • 12 Morgoth

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянец":

    Дясна София е разединена между архитекта и спасителя. Изобщо не е за лявата, лъжлива Мая. Ако тия двамата се бяха разбрали за единна кандидатура Мая изобщо нямаше да стигне до балотаж.
  • 13 МАСКАРАд

    14 7 Отговор
    Да, всичките сте маскари. За 30 години ви се нагледахме достатъчно, но...
    Но шайката, която управлява сега, трябва да бъде наказана. Ако не друго, поне да бъдат свалени от власт.
    До преди година, такъв шанс нямаше, защото техните "шефове" отвъд океана ги защитаваха. Но сега е друга работа. Видно е, че хамериканците са отдръпнали чадъра от Бойковистите и те могат да бъдат смазани.
    Разбира се на тяхно място ще бъдат "назначени" други кукли на конци, но поне ще ни остане моралното удоволствие, че наглеците са в немилост.
  • 14 висок

    12 10 Отговор
    Тая Лая Лъжата да си покаже дипломата за висше образование!!! Не ви ли омръзна тази селска пръчка да ви лъже и мамаи, а сега и да ви управлява? Това неграмотно русо е само с гимназия!!!
  • 15 Гост

    10 3 Отговор
    А тя като дойде Кой ще управлява!

    Коментиран от #21

  • 16 Гъдю Гъдев

    3 7 Отговор
    На Фандъка и трябват два "снукара".
  • 17 Гъдю Гъдев

    2 6 Отговор
    На Фандъка и трябват два "снукара".
  • 18 Антисоциалист

    11 5 Отговор
    Господа, г-жата няма какво да предложи освен празни приказки. Предложението й за безплатен "бял билет" е нелепо. Въздухът в София няма да стане по-чист с безплатно ползване на градския транспорт, защото главен замърсител не е личният транспорт. Белият билет няма спре гражданите да ползват личните си автомобили - те ги ползват по необходимост и целесъобразност, а не само за удобство.

    Коментиран от #30

  • 19 qwerty

    12 3 Отговор
    Тая е пътник. Нинова я подкрепя, за да падне и да изгуби позиция за следващ председател на партията.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чавдар войвода

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Е как КОЙ? Братя Галеви.
  • 22 Мафия

    0 5 Отговор
    Евала. Като е права, права е!
  • 23 Чехльо

    2 4 Отговор
    Фандъкова съпругът си не може да управлява, та София.
  • 24 1990

    3 2 Отговор
    Демек- мутри и дебили.
  • 25 Мазе

    4 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това са приближените бизнесмени, които редят обществените поръчки в Столична община, заяви бившият омбудсман. Това и децата го знаят, само не и Йорданка
  • 26 От раз

    1 5 Отговор
    Като стане кмет и им изкоро кирливите ризи.... Тагава какъв ще го ядем... Но е време престъплението гропско до спре.
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 1 Отговор
    Как можа да ги измисли тези глупусти....Изборът на изпълнител в общината става става много трудно и след оспорвани заседания...
  • 28 Случка

    1 7 Отговор
    През уикенда имах гост от Атина. Вчера трябвало да отиде от Руски паметник до Софийски университет с тролей 1. Боже каква изненада, на Руски от 4 банкомата нито един не работи, човека има самл евро в джоба и кредитна карта, но уви как да си купиш билет в София без дрънкащи стотинки в джоба? На спирката двама контрольори (сещайте се дали знаят английски) човека ги пита какво да прави - отговор на развален английски "ай донт ноу". И накрая пеша 40 минути! Какво да коментирам повече. Страхотен градски транспорт г-жо Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova. За повече от 10 години какво направихте по въпроса? Едно голямо нищо! Но предизборните Ви кампании винаги започват с градския паспорт. Съжалявам, но кредитът ми на доверие се изчерпа!!!!!

    Коментиран от #31, #34

  • 29 ПЕНКО

    4 3 Отговор
    ПЧЕЛИЧКАТА : " ЩЕ НАПРАВИМ ВСИЧКО ЗА ПОБЕДА НА -ЧЕРВЕНИТЕ ОРЛЕТА " !!!!!!
  • 30 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Антисоциалист":

    Просто нямате културата за да дишате чист въздух,и не само в това село де. Хората отдавна ползват велосипеди и друг екологичен транспорт, но не и при нас.То е вярно, че няма и велоалеи, но тук къде е общината? А за печките с твърдо гориво, ми трябва да откриваме топлата вода ли или по скоро се правят някои на малоумни. Проблема е в доходите на тези хора, то едва ли някой иска да му пуши вътре в стаята и да разнася кофи нагоре надолу през зимата, ей така за удоволствие или може би за да им е гадно на съседите. А доходите няма да се вдигнат дотолкова, че да се реши проблема, просто управляващите и онези преди тях са алчни и некадърни.
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Случка":

    Да,...Йорданка е виновна за всичко, че този грък се шматка из столцата без да има български пари, че картата му е бъгава и банкоматите не я приемат и да, контрольорите в градския транспорт не са с три висши от което едно задължително "английска филология" ...
  • 32 234

    6 2 Отговор
    Мaнтрaтa "нeзaвиcим кaндидaт" нa coц-лиcтитe c уcпeхa зa прeзидeнт кaтoчeли нямa дa cтaнe; Мaя нe e Рaдeв и Йoрдaнкa нe e Цaчeвa. Пo cкoрo Мaя приличa нa Цaчeвa пo вид, cъдържaниe, прoфecия и диплoмa (рaбфaк и кoмcoмoлфaк). Бъдeтe умни coфиaнци!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Случка 2

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Случка":

    На мен ми изгоря Ел крушка в кухнята и никои от енергото не доиде и фандъкова и герб нищо не направиха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове