Отидете към основна версия

8 080 78

Премиерът: И аз съм селянин от Банкя

  • бойко борисов

От папата до Белия дом най-важните хора в света дадоха оценка за България, каза премиерът

В родопското село Михалково, където премиерът Борисов пристигна с джипа си и зам.-регионалния министър Николай Нанков, го чакаха местни кметове от околните населени места заедно с областния управител на Пловдив Дани Каназирева, председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутат от региона, кмета на Смолян Николай Мелемов.

Възрастен родопчанин пък посрещна премиера с обръщението: "Ваше високоблагородие", пише Дарик.

Борисов обаче го скастри: "И аз съм селянин от Банкя, като тебе!"

Премиерът получи специален подарък от копания за минерална вода и веднага го показа пред журналисти, като поясни, че това е редно, за да не си помислят, че рушвет му се дава.

Той посъветва всички да дадат на работниците си заплати и бонуси, за да бъдат щастливи.

Борисов попита всички, които днес присъстваха на изходната точка на обиколката му къде е коледната любов и разказа как като е минавал през Асеновград министърът на финансите Владислав Горанов се е шегувал със сватбените рокли. “Сега се оказа, че ще се жени май месец“, каза той и се усмихна на Николай Нанков. „Ще слизаме за рокля“, заяви той на Дани Каназирева.

Сред насъбралите се хора Борисов видя и едно малко детенце, а майката му каза: „Ето къде е бате Бойко“. „Какъв бате съм!“, възкликна премиерът и разказа за неговите внучета. „Моите като се родиха и казаха: „Мислим за име“. Ами мислете, им казах – то и утре ще мислите, за инкасатора за ток, вода“, заяви Борисов.

На журналистически въпрос каква година изпраща България, премиерът Бойко Борисов отговори, че изпращаме една успешна година с голям ръст на икономиката, със стабилни финанси, повишение на доходите. „От папата до Белия дом - най-важните хора в света дадоха оценката си за България“, каза още министър – председателят.

Припомняме ви, че премиерът премина по новия път Кричим - Михалково с джип, за да види какво е свършено по маршрута и могат ли ТИР-овете вече да се разминават.

„Отпускаме пари за Родопите и Северна България само, стараем се“, каза министър – председателят.

Третокласният път е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и к. к. „Пампорово“. Участъкът осигурява и бърз достъп до път І-8 Пазарджик - Пловдив. По време на огледа на трасето заедно с премиера Борисов бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Това е изключително важен пробив за Смолян, за бизнеса, за целия регион, за туризма. Беше дупка до дупка, нито беше укрепен. Всичко вече е с нови мантинели – 30 километра, с бетонни стени направено. Ето и мрежи – за да може да предпазват напролет, като дойдат срутищата“, отбеляза премиерът Борисов. Той изтъкна, че стотици хиляди тонове скална маса е била изнесена и след това е била изградена мащабната подпорна стена.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че строително-ремонти дейности по участъка приключват за по-малко от 8 месеца. По думите му преди това е имало изключително тесни трасета, по които не е могло да се завива. А в момента и пешеходците се движат спокойно, заради разширения и направени тротоари.

Министър-председателят Бойко Борисов добави, че догодина по това време ще има още един пробив за Гърция – към ГКПП Рудозем-Ксанти, което ще е от изключителна полза за бизнеса и туризма в региона.

Премиерът Борисов каза още, че правителството е насочило вниманието си към Родопите, Северна България и Северозапада, за да се гарантира развитието им. „Трябва да браним работниците като зениците на очите си, защото те дават Брутния вътрешен продукт“, подчерта премиерът Борисов по време на инспекцията на един от най-живописните пътища у нас.

Участъкът, на който Борисов направи оглед, е разделен на два лота - 22 и 23. Лот 22 започва от кръстовището за стената на яз. „Цанков камък“ при Михалково и преминава покрай язовир „Въча“ . Този участък е с дължина 21,1 км. Той вече е с нова пътна настилка, подобрено отводняване, нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтиран е и мостът над река Чурековска в село Михалково. По проекта са изградени 10 подпорни стени с различна височина от 2 до 6 метра. По трасето са монтирани високоякостни мрежи за предотвратяване свличането на камъни и земни маси.

В лот 23 е участъкът от изхода на Кричим до яз. „Въча“ . И в този участък са изградени подпорни и укрепителни стени с различна височина, укрепени са откосите с високоякостни мрежи. В този участък са ремонтирани 4 големи мостови съоръжения и тунела „Кричим”, с дължина 130 м. Тунел „Кричим“ е изграден през 1963 г., като от тогава досега не беше ремонтиран. Съоръжението е с нова хидроизолационна и дренажна система, нова пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и др.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Борисов на обиколка в Родопите (ВИДЕО)

    Премиерът Бойко Борисов тръгна на обиколка из Родопите, за да инспектира наскоро ремонтирания третокласен път Кричим - Смолян. Придружава го заместник ...
    23.12.2019
    6 049
    64
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове