Отидете към основна версия

2 197 0

Полицията проверява ТЕЦ - Шумен

  • полицията-
  • проверява-
  • тец - шумен

Полицията проверява ТЕЦ - Шумен. В документите се ровят от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”.  

Според ОДП - Шумен на 23-ти юли около 17.40ч. в сградата на ОД МВР- Шумен е дошъл  Димитър Зайков, изпълнителен директор на дружеството  Мъжът  поискал среща с представители на ръководството на ОДМВР. Казал е, че ще представи данни за евентуални нередности в Топлофикация. Пред служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” обяснил, че е извършен опит за неправомерното му отстраняване от ръководния пост в „Топлофикация”. Пред  служители на Икономическа полиция г-н  Зайков е представил сканиран документ за проведено заседание на дружеството, като на него не фигурирал  подписа му. Във връзка с изказаните от него предположения за злоупотреби в „Топлофикация” ЕАД- Шумен са  изискани допълнителни документи. От МВР заявяват, че и към настоящия момент такива от Димитър Зайков не са представени. В процес на изясняване е достоверността на подадената от г-н Зайков информация, но документи и факти уличаващи други лица не са представени. Уточняваме, че от дружеството няма иззети и изнесени документи от  служители на ОДМВР- Шумен.

 „Вчера проведохме заседание на борда на директорите, присъстваше и Максим Иванов като представител на общината. Решението аз да заема поста изпълнителен директор е затова, че няма кой друг. Затова, че Зайков е с изключен телефон не можем да го чакаме. Явно не му е харесало решението, но смяната е на база оценка на работата му и той остава член на борда“, обясни за ШУМ.БГ Добромир Донков. Той отхвърли твърдението, че по сметка са му прехвърлени 400 000 лв. „Да се проверят всички сметки и ще се види. Как си представяте – внесена докладна от мое име до председателят на общинския съвет Георги Колев не бе приета, тъй като нямам представителни функции, а вие ми говорите за прехвърлени пари. В ТЕЦ-а спесимен за теглене на пари и управление на пари има единствено Зайков“, каза Донков. Според него „целият този шум около ТЕЦ-а е формиране на обществено мнение, тъй като днес вървят комисии за сесията, а утре е и заседанието. Важно е да се каже, че нещо се е случило, а дори да излезе невярно, важното е да се чуе, а после ще се обяснява накратко и някъде встрани от големите теми. Свикнали сме с тези неща“.

ШУМ.БГ потърси по телефон третия член на борда на директорите на "Топлофикация" Максим Иванов с въпросите "Присъствал ли е вчеpа на заседание на борда на директорите и вярно ли е, че е приет документ със сканиран подпис на Димитър Зайков". "Информацията е служебна и не мога да коментирам", отговори Иванов.

Многократно днес екипът на ШУМ.БГ звъня и на мобилния телефон на кмета на общината Красимир Костов за коментар, но телефонът му даваше свободно. Телефонът на Димитър Зайков беше изключен.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове