Отидете към основна версия

3 664 61

"Отровното трио" изработва "План за България"

  • отровно трио-
  • отровното трио-
  • протест-
  • протести

Протестиращите очертаха 5 ключови хоризонта за развитието на държавата, очакват и граждански идеи

Снимка: БГНЕС

От "Отровното трио" представиха пет ключови хоризонта, по които България да следва своето бъдещо развитие. Протестиращите срещу статуквото в държавата искат да "очертаят пътя напред чрез идентифициране на нови идеи, с въображение и знания, от свободни хора." От Триото споделиха още, че очакват и граждански идеи, талант и знания на имейл, наречен planzabulgaria@gmail.com.

Ето какво пишат още от неправителствената организация:

В България има фантастични хора и именно затова изглежда, че този е най-успешният ни износ. "Таванът на стаята", наречена България, вероятно е нисък за нашите мечти и въображение. Ние предлагаме да се освободим от мантрите и догмите, налагани досега и просто да си представим в каква страна искаме да живеем, ние и поколенията след нас. Трябва да я опишем и да направим ПЛАН ЗА БЪЛГАРИЯ!

Ние заедно имаме смелостта за определяне на посоката в полза на Родината ни, в полза на поколенията и търсим още хора, които работят за този план със страст и всеотдайност.

Идентифициране на ключови хоризонти:

Хоризонт 1: Спиране на кражбите!

Днешният доминиращ модел трябва да бъде разграден още след установяването на ново управление в страната. 10 милиарда лева годишно от нашите пари захранват мафията и олигархията чрез корупция. Битката е именно за тези пари! Те са разпределени в обръчите на фирмите и техните сателити около БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ (ГЕРБ и ДПС).

Хоризонт 2: Промяна и борба за справедливост

Реформа в правосъдието и изваждането на прокуратурата от нейното недосегаемо място, с цел осигуряване на правова държава за нас и децата ни. Възстановяване върховенството на закона!

Хоризонт 3: Инвестиция в бъдещето на поколенията.

Започваме с най-ценното – това е човешкият ресурс. Още сега трябва да осигурим на Е-поколението (цифровото поколение) качеството на живот: модерно образование, електронно управление, дигитална система на високотехнологично и ефективно здравеопазване, и достъп до култура. Моделът на растеж за България трябва да се промени – не да предлагаме ниски разходи за труд като конкурентно предимство, а талантливи хора; добра инфраструктура; културна среда; качествено образование и висока цифровизация. Нужна е сериозна финансова подкрепа за родителите. Ако не тръгнем в тази посока, ще продължим да се стопяваме, с което си отива и потенциалът на страната.

Хоризонт 4: Икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация.

На България е нужен устойчив годишен ръст от 6-8%, базиран на иновации, който ще даде ясен социален резултат. Обновлението на страната ще дойде благодарение на мощта на нововъзникващите технологии - изкуствен интелект, машинно обучение, високоскоростна свързаност. Това ще позволи иновациите да надграждат върху иновации и да подобряват бизнеса, и света около нас.

Четвъртата индустриална революция тече в момента (INDUSTRY 4.0). Ако я изпуснем, заради слаби политици и силна мафия, страната ще изостане безвъзвратно. Българите са талантливи и умеят да измислят нови начини за работа и създаване на продукти.

Нужна е Зелена икономика, защото скоростта, с която изразходваме природните ресурси, складираме чужд боклук и престъпното нехайство на властта, рискуваме нашето благосъстояние, както и способността на природата да ни снабдява с необходимото. Налага се да преобразим из основи начина, по който произвеждаме, потребяваме и живеем. Трябва да инвестираме в природните си ресурси - енергия, горско стопанство, земеделие и храни, вода и метали, както и в здравеопазване, образование и интеграция на уязвимите групи, защото човекът е част от общата екосистема и това ни дава социална устойчивост.

Хоризонт 5: Качество и ефективност на държавните институции.

Те са длъжни да изпълняват мисията, поръчана от гражданите и предприемачите, а не да функционират като репресивни органи и рекетьорски структури, довеждащи до корупционни практики. Нуждаем се от стабилно и предвидимо управление, което да подкрепи широкообхватен растеж за всички хора, не за отбрани групи олигарси и свързани лица.

• Справедлив и ефективен данъчен режим, който преразпределя доходите сред обществото, в подкрепа на социалното развитие, образование, здравеопазване и култура, и дава стабилна данъчна политика, приложима за всички предприемачи;

• Подходяща степен на защита на правата на интелектуална собственост, която гарантира физически лица и фирми да са възнаградени за своите иновации, стимулиращи технологичния прогрес и предприемачество;

• Ефективно регулиране на околната среда, което насърчава устойчив икономически растеж;

• Високи нива на доверие, което насърчава бизнеса да работи в рамките на нашата държава и подпомага социално сближаване.

Институциите оказват влияние върху политическите, социалните и икономическите сетива на хората и бизнеса, и са следователно от основно значение за развиващите се пазари да могат да привличат и задържат таланти, инвестиции и бизнес. Това е от ключово значение за повишаване на производителността и вдъхновяващи иновации, за придвижване на тези нововъзникващи отрасли от икономиката, отвъд тяхната технологична граница.

Знаейки, че времето е ценно и трябваше отдавна да имаме хоризонт до 2050 г., ние предлагаме ключови „Пет хоризонта“, с ясното съзнание, че те са само началото, за да събудим въображението, знанията и таланта ви за лидерството при изработването на нашия общ ПЛАН ЗА БЪЛГАРИЯ.

Очакваме вашите идеи на имейл: planzabulgaria@gmail.com

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове