23 Септември, 2020 17:59 3 644 61

"Отровното трио" изработва "План за България"

  • отровно трио-
  • отровното трио-
  • протест-
  • протести

Протестиращите очертаха 5 ключови хоризонта за развитието на държавата, очакват и граждански идеи

"Отровното трио" изработва "План за България" - 1
Снимка: БГНЕС

От "Отровното трио" представиха пет ключови хоризонта, по които България да следва своето бъдещо развитие. Протестиращите срещу статуквото в държавата искат да "очертаят пътя напред чрез идентифициране на нови идеи, с въображение и знания, от свободни хора." От Триото споделиха още, че очакват и граждански идеи, талант и знания на имейл, наречен [email protected].

Ето какво пишат още от неправителствената организация:

В България има фантастични хора и именно затова изглежда, че този е най-успешният ни износ. "Таванът на стаята", наречена България, вероятно е нисък за нашите мечти и въображение. Ние предлагаме да се освободим от мантрите и догмите, налагани досега и просто да си представим в каква страна искаме да живеем, ние и поколенията след нас. Трябва да я опишем и да направим ПЛАН ЗА БЪЛГАРИЯ!

Ние заедно имаме смелостта за определяне на посоката в полза на Родината ни, в полза на поколенията и търсим още хора, които работят за този план със страст и всеотдайност.

Идентифициране на ключови хоризонти:

Хоризонт 1: Спиране на кражбите!

Днешният доминиращ модел трябва да бъде разграден още след установяването на ново управление в страната. 10 милиарда лева годишно от нашите пари захранват мафията и олигархията чрез корупция. Битката е именно за тези пари! Те са разпределени в обръчите на фирмите и техните сателити около БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ (ГЕРБ и ДПС).

Хоризонт 2: Промяна и борба за справедливост

Реформа в правосъдието и изваждането на прокуратурата от нейното недосегаемо място, с цел осигуряване на правова държава за нас и децата ни. Възстановяване върховенството на закона!

Хоризонт 3: Инвестиция в бъдещето на поколенията.

Започваме с най-ценното – това е човешкият ресурс. Още сега трябва да осигурим на Е-поколението (цифровото поколение) качеството на живот: модерно образование, електронно управление, дигитална система на високотехнологично и ефективно здравеопазване, и достъп до култура. Моделът на растеж за България трябва да се промени – не да предлагаме ниски разходи за труд като конкурентно предимство, а талантливи хора; добра инфраструктура; културна среда; качествено образование и висока цифровизация. Нужна е сериозна финансова подкрепа за родителите. Ако не тръгнем в тази посока, ще продължим да се стопяваме, с което си отива и потенциалът на страната.

Хоризонт 4: Икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация.

На България е нужен устойчив годишен ръст от 6-8%, базиран на иновации, който ще даде ясен социален резултат. Обновлението на страната ще дойде благодарение на мощта на нововъзникващите технологии - изкуствен интелект, машинно обучение, високоскоростна свързаност. Това ще позволи иновациите да надграждат върху иновации и да подобряват бизнеса, и света около нас.

Четвъртата индустриална революция тече в момента (INDUSTRY 4.0). Ако я изпуснем, заради слаби политици и силна мафия, страната ще изостане безвъзвратно. Българите са талантливи и умеят да измислят нови начини за работа и създаване на продукти.

Нужна е Зелена икономика, защото скоростта, с която изразходваме природните ресурси, складираме чужд боклук и престъпното нехайство на властта, рискуваме нашето благосъстояние, както и способността на природата да ни снабдява с необходимото. Налага се да преобразим из основи начина, по който произвеждаме, потребяваме и живеем. Трябва да инвестираме в природните си ресурси - енергия, горско стопанство, земеделие и храни, вода и метали, както и в здравеопазване, образование и интеграция на уязвимите групи, защото човекът е част от общата екосистема и това ни дава социална устойчивост.

Хоризонт 5: Качество и ефективност на държавните институции.

Те са длъжни да изпълняват мисията, поръчана от гражданите и предприемачите, а не да функционират като репресивни органи и рекетьорски структури, довеждащи до корупционни практики. Нуждаем се от стабилно и предвидимо управление, което да подкрепи широкообхватен растеж за всички хора, не за отбрани групи олигарси и свързани лица.

• Справедлив и ефективен данъчен режим, който преразпределя доходите сред обществото, в подкрепа на социалното развитие, образование, здравеопазване и култура, и дава стабилна данъчна политика, приложима за всички предприемачи;

• Подходяща степен на защита на правата на интелектуална собственост, която гарантира физически лица и фирми да са възнаградени за своите иновации, стимулиращи технологичния прогрес и предприемачество;

• Ефективно регулиране на околната среда, което насърчава устойчив икономически растеж;

• Високи нива на доверие, което насърчава бизнеса да работи в рамките на нашата държава и подпомага социално сближаване.

Институциите оказват влияние върху политическите, социалните и икономическите сетива на хората и бизнеса, и са следователно от основно значение за развиващите се пазари да могат да привличат и задържат таланти, инвестиции и бизнес. Това е от ключово значение за повишаване на производителността и вдъхновяващи иновации, за придвижване на тези нововъзникващи отрасли от икономиката, отвъд тяхната технологична граница.

Знаейки, че времето е ценно и трябваше отдавна да имаме хоризонт до 2050 г., ние предлагаме ключови „Пет хоризонта“, с ясното съзнание, че те са само началото, за да събудим въображението, знанията и таланта ви за лидерството при изработването на нашия общ ПЛАН ЗА БЪЛГАРИЯ.

Очакваме вашите идеи на имейл: [email protected]


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Планът

    53 23 Отговор
    Бацон в затвор

    Коментиран от #60

  • 2 Димчев

    55 52 Отговор
    Не разбирам с какво вандализмът върху празната бивша сграда на Народното събрание, историческо национално съкровище и паметник на културата, навръх национален празник, при това на независимостта, ще помогне на протестиращите граждани да установят върховенство на закона и правото

    Велико народно въстание ли? Обикновена яйчена революция в тупик

    Коментиран от #41

  • 3 doc

    34 44 Отговор
    Тези сега се сетили да разработват програма. Звучат като тезисите на ЦК на БКП. Нищо конкретно. Дрън Дрън. Както казваше старшината "нека да е млада пък нищо, че е хубава", или "повече за всички". Направо сме в комунизма, само че с търтеи, които са свикнали да получават без работа.

    Коментиран от #11

  • 4 Тия са комунисти

    36 42 Отговор
    Щом говорят за преразпределение, значи искат от работещият да даде на мързеливият. Те казват какво ще правят, ама как ще го постигнат не казват.
  • 5 Ученика

    43 15 Отговор
    Ето още една идея:
    На абсолютно всички държавни служители да се поставят гривни за видео и аудио наблюдение за да бъдат постоянно подслушвани какво ядат, пият , сер.т и с кой се е..т! Е това е прозрачност на управлението!
  • 6 Лекар

    47 23 Отговор
    Точка едно трябва да звучи точно и ясно! Арести, съд, присъди, конфискации и затвор за гербероурунгелите! А за някои от тях и разтрел!!!

    Коментиран от #14

  • 7 Аз искам виза и гражданство за саш

    12 37 Отговор
    Пък вие тука останете създраве

    Коментиран от #9

  • 8 Българина

    5 31 Отговор
    Абе първо потърсете "Серпико".В МВР, прокуратура, съд.
  • 9 Бай Ганьо

    36 13 Отговор

    До коментар #7 от "Аз искам виза и гражданство за саш":

    Ами отивай на "Козяк" 16, бе френд.И не си забравяй наколенките.
  • 10 ЦИФРОВИЗАЦИЯ

    36 9 Отговор
    ЕЙ ТОВА ВИ БЕШЕ ГРЕШКАТА СЪЩИТЕ СТЕ КАТО БОРИСОВ И ТЕЗИ КОИТО ГО СЛОЖИХА ЩЕ СЛОЖАТ И ВАС.СЛЕДЕНЕ КОНТРОЛ ИНОВАЦИИИ А НЯМА ЕДНА ТОЧКА З ДЪРЖАВНИ ЗАВОДИ И ПРОИЗВОДСТВО И ИКОНОМИКА!БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ И БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ КЪДЕ СА БЕ ТРИОТО?СОРОСОИДИ!НЕ СТЕ ПО РАЗЛИЧНИ ОТ БОЮ ТЕРОРИСТА !ТОЙ ГИ ГОВОРИ СЪЩИТЕ БРАТВЕЖИ А ДА НЕ КАЗВАМ ЧЕ ФАШИСТИТЕ 31Г.ТОВА ПОВТАРЯТ!
  • 11 НАПРОТИВ ФАШИСТ

    39 8 Отговор

    До коментар #3 от "doc":

    ЗВУЧАТ КАТО ВЪВ ФАШИЗМА ЗАЩОТО НЯМА НИТО БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВНЕ НИТО БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ И НЯМА НИКАКВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНИ ЗАВОДИ СМЕШЕН ФАШАГА !ЗА КОМУНИЗЪМ ТРЪГНАЛ ДА ПИШЕ ФАШИСТА !

    Коментиран от #13

  • 12 ТРИО НОВИЧОК

    37 11 Отговор
    Бабакян Минеткян Хаджиженчов
  • 13 Последния Софиянец

    2 30 Отговор

    До коментар #11 от "НАПРОТИВ ФАШИСТ":

    Ами идваш и предлагаш.Нали събираме предложения.

    Коментиран от #16

  • 14 Гост

    18 31 Отговор

    До коментар #6 от "Лекар":

    Всеки тъпанар взе да обяснява какво трябва дасе направи.Ай си ктир.
  • 15 ЛУСТРАЦИЯ НА КОМУНИЗМА

    20 28 Отговор
    БЕЗ ЛУСТРАЦИЯ НЯМА НИЩО ДА СТАНЕ

    Коментиран от #17

  • 16 ФАШИЗЪМ

    29 15 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    ЦИФРОВИЗАИЯТА И СЛЕДЕНЕТО НЕ СА НИЩО НОВО КОЕТО ПРЕДЛАГА БОЮ ТЕРОРИСТА,ЩОМ НА ПРОТЕСТА МАЛЧИТЕ ЗА ЛЪЖАТА КОРОНАВИРУС ЗНАЧИ СТЕ СЪЩИТЕ КАТО ТЕРОРИСТА БОЮ!

    Коментиран от #19

  • 17 ФАШИСТ

    30 7 Отговор

    До коментар #15 от "ЛУСТРАЦИЯ НА КОМУНИЗМА":

    ТРОЛ ФАШИЗМА НЕ Е КОМУНИЗЪМ ЗАПОМНИ ТОВА 31Г.ФАШИЗЪМ ПЪРВО СЕ ОПРАВИ СЪС СВОИТЕ ПОСЛЕ ПИШИ ЗА ЛУСТРАЦИИ!

    Коментиран от #36

  • 18 Търговец

    15 31 Отговор
    Каквото искате правете, ако искате направете и четворка за белот, но го правете бавно и продължително поне още 2 години! Протестирайте си, това ни се отразява много добре на нас! Виждате, че абсолютно нищо не се променя в нормалния човешки живот, в градовете в България от началото на протестите и единственото което се променя е ежедневно вдигане на абсолютно всички цени! Другото което се променя е, че Бойко повишава заплатите на полицаите с всяка седмица, пенсиите и хвърля милиарди левове на гoлeмитe фирми и инcтитуциитe които са приятелски с ГЕРБ! Абсолютно нищо не постигате и не правите и това ще продължи поне 10 години сигурно? Ние търговците и дрeбнитe фирмaджии oт вcички брaншoвe забогатяхме с по 1000-1500 лв месечно повече за тези три месеца! Едно голямо благодаря на протестиращите и дa прoдължитe тoвa /кaктo и дa гo нaричaтe/ мнoгo дългo зaнaпрeд!

    Коментиран от #20

  • 19 Последния Софиянец

    7 13 Отговор

    До коментар #16 от "ФАШИЗЪМ":

    Е нали ние на протеста разкрихме лъжата за коронавируса.Седемдесет дена и ни един болен.Какви доказателства повече искаш.И след Панорама го хванахме Кунчев и го направихме на нищо.Гледай видеото в ПИК от миналия петък.

    Коментиран от #21, #29

  • 20 Дельо Хайдутин

    8 9 Отговор

    До коментар #18 от "Търговец":

    Има една бесилка на Орлов мост за спекуланти дето грабят народа.
  • 21 РЕДОМ

    17 10 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    РЕДОМ С ОСТАВКИТЕ НА ФАШИСТЕ БОЮ И ГЕЙШЕФТ ТРЯБВА КУНЧО МУТАФЧИЯТА КАНТАРДЖИЯТА И БОТОКСА ЗАЩО НА ПРОТЕСТА ХОДЯТ ЛУМПЕНИ С МАСКИ ОЩЕ?

    Коментиран от #23

  • 22 Умен по цялата глава

    15 3 Отговор
    Много хубав план,само не разбрах какво ще се Произвежда,Кой ще Инвестира ,Кой търси произведеното,колко работни места ще бъдат разкрити,Какво ще бъде заплащането....Та, отначало...Кой ще Инвестира....

    Коментиран от #24

  • 23 Последния Софиянец

    6 9 Отговор

    До коментар #21 от "РЕДОМ":

    Тия с маските ги е страх от уволнение.Още лятото събирахме подписи за съд на НОЩ.Много пъти съм писал за това.

    Коментиран от #30

  • 24 Последния Софиянец

    2 11 Отговор

    До коментар #22 от "Умен по цялата глава":

    Ти искаш тука цял том да ти изпишат.Нали ти казват че почват сега да събират предложения.

    Коментиран от #28

  • 25 Аве Адолф Хайл

    16 5 Отговор
    По добре ще е да си направят план как ще връщат дубайските пари ,които прахосаха и нищо , което обещаха на черепа не свършиха ......
  • 26 Планът е следния

    8 13 Отговор
    Всички родени в периода 1950г-1970г излизате в неограничена отпуска и СДАВАТЕ ПОСТА!Защото не ставате!
  • 27 Муна

    13 8 Отговор
    Тези шутове са за ЗАТВОРА
  • 28 Умен по цялата глава

    7 5 Отговор

    До коментар #24 от "Последния Софиянец":

    Ахм,и какво ще правят с тези Предложения...За да ги Реализират трябва да имат Партия,да се явят на Избори,Народа да ги Избере,да съставят Правителство и чааак тогава Евентуално да използват някакви Предложения....Я по-сериозно ,Софиянец....
  • 29 Политолог

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Гледах го. По-големи OLIGOFRENI не съм виждал...Сега си обяснявам що БГ е на този хал...Пази Боже...
  • 30 Гоцев

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "Последния Софиянец":

    Като те гледам не си особено интелигентен...Та за това подписката не е минала сигурно...
  • 31 Матей

    2 9 Отговор
    ТГрябва да се изясни каква система ще се изгражда,капитализъм или социализъм,защото и сега уж сме социална държава,ама сигурно защото има много социални слаби.В такъв случай ще трябва да се премине към експроприация,сумарното богатство на едно семейство да не надхвърля 100 хил лв,всичко останало се конфискува,защото бездруго е крадено.Редукция на служебния апарат с подавляващ процент,заплатаджиите да изчезнат.И само трудови доходи,всички форми на експлоатация и свръхдоходи да се ограничат до минимум,борбата с престъпността да стане държавен приоритет,не само на думи.

    Коментиран от #35, #39

  • 32 Тихо мнозинство

    11 8 Отговор
    Господа протестиращи, когато Бойко спечели изборите до година и то убедително, май на вас и на умните ви шефове ще трябва да благодари. Кои сте вие да се представяте за Народа и да ни давате наклон на ***. Българите не са прости и много добре знаем, кой стои зад вас и целите ви, хората не чакат някой да ги “оправи” , а сами си помагат. Евтините номера вече не минават и аз не харесвам Бойко, ама повече не харесвам мутрите, които стоят зад вас и макар че никога не гласувам този път ще направя изключение, защото не искам да видя БСП, Мая, Пинокио, продажното трио, Копейкин или гладния Слави във властта
  • 33 ОТРОВНОТО ТРИО = ТРИМАТА ГЛУПАЦИ

    11 9 Отговор
    АЙДЕ СТИГА БЕ....И ТИЯ ЛИ СЕ НАПИНЯТ ДА УПРАВЛЯВАТ...СМЕХ,СМЕХ
  • 34 Гост

    10 5 Отговор
    Айде, готвят се тримата за министерски постове. Платформата с която да се набутат в парламента и хоп на хазната
  • 35 Другия с коня

    6 4 Отговор

    До коментар #31 от "Матей":

    Казват му на Бойко,че докато няма референдум за Лустрация на Комунистическите Партии и членувалите в тях,България ще умре за винаги....Експроприация ще правят,ще премахват пазарната Икономика и ще правят пак Социализъм...Луд умора нема....
  • 36 Болшевик е моя татко

    10 16 Отговор

    До коментар #17 от "ФАШИСТ":

    Какъв фашизъм те гони бре пич Това си е чиста проба Комунизъм със всичките си извращения

    Коментиран от #40

  • 37 Гост

    8 8 Отговор
    Бог да пази България от платените шведски тройки.
  • 38 гост

    6 5 Отговор
    за 70 дни само това ли измислихте?
  • 39 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #31 от "Матей":

    Това добре, остава да допълниш и как ще накараш мързеливите да повишат производителността на труда си, как безделниците ще започнат да работят, как неуките ще инвестират в себе си като се образоват...
    Да, и да повторим -на трудещите се нехленчещи хора да се конфискува спестеното.
  • 40 ФАШИСТ е моя

    15 4 Отговор

    До коментар #36 от "Болшевик е моя татко":

    КАКЪВ КОМУНИЗЪМ БРЕ ПИЧ ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ФАШИЗЪМ С ВСИЧКИТЕ СИ ИЗВРАЩЕНИЯ!

    Коментиран от #43, #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Репресиран от герб

    5 6 Отговор
    Ашколсун бре пичове. Най_накрая им дадохте повод да разсъждават тези тролове. Сега ще тръгне едно писане (ха ха) и от мислене ще им запушат главите(ха ха ха)? Сега вече герберите_комунисти ще изпаднат в ужас.
  • 43 Ай дръж се малко

    9 13 Отговор

    До коментар #40 от "ФАШИСТ е моя":

    По извратиняшки строй от комунизма няма таварищ

    Коментиран от #46

  • 44 ТРИО НОВИЧОК

    9 4 Отговор
    Анимационни герои Карикатури
  • 45 Какво е фаша,

    5 14 Отговор

    До коментар #40 от "ФАШИСТ е моя":

    Какво е фашизъм? Кой го е създал?! Какви са му характеристиките?! Ма много сте зле, със знанията, комунета.... Под ръководството на Антон Кутев, бяхте по-начетени и регулирани!
  • 46 За съжаление,

    5 16 Отговор

    До коментар #43 от "Ай дръж се малко":

    Някои хора си живеят, в Комунизма, който казва : от всекиму , според сподобностите, всекиму, според потребвостите! Част от протестърите, не работят, не пращат данъци и си живеят в комунизма.
  • 47 чичо

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Отровното трио" изработва "План за България/.Започнахме спонтанно и продължаваме така.
  • 48 Народът

    9 16 Отговор
    Не ви искаме плановете!Искаме ви в затвора и то задълго!Вие сте заплаха за националната ни сигурност!
  • 49 Така е

    6 5 Отговор
    Може управлението на Боко да не е много добро и да има още какво да се желае и подобрява , НО пред плановете тез тримата да управляват народа и България , направо си е идеално и съвременно...!!!
  • 50 MGewehr

    0 2 Отговор
    Политическото управление на народа в БГ от 1878г. отговаря на неговото "състояние", недоносче народ!
  • 51 номад

    2 3 Отговор
    тия са тримата глупаци с кой акъл Чери им плаща
  • 52 Хаджиментов

    2 2 Отговор
    То било лесна работа, бе - като шаха. Взимаш му царя на противника и хоп, печелиш!
  • 53 Чичо Колт

    3 1 Отговор
    Тия хоризонти се като тезисите на Тодор Живков на N-тия конгрес на БКП...
    Част от тях ги слушаме и от БСП при всяка предизборна кампания вече 30 години.
  • 54 Месут

    1 1 Отговор
    Арменеца да напусне триото . Тогава може да помислим да гиподкрепим
  • 55 Курбалаев

    4 1 Отговор
    "Качество и ефективност" това не беше ли по времето на др. Живков?
  • 56 Аве Адолф Хайл

    2 1 Отговор
    От тия лумпени нищо хубаво няма да излезе ......
  • 57 Ехо

    1 0 Отговор
    Водещото е пълната смяна на политическата система! Всичко останало е следствие! Решенията ще дойдат от кадърни и честни хора на власт! Сегашните не стават!
  • 58 българин

    1 0 Отговор
    А ти що за животно си Хаджиникой?
  • 59 Миланов

    0 1 Отговор
    Време беше за нещо конкретно-поздравления!Вие тримата,според мен,вече си извоювахте място в новата ни история,хората на жълтите павета и моето семейство сме с вас!А тия неграмотни,платени и страхливи цапачи тук/фалшиви имена/-тях Живота ще изтрие завинаги!
  • 60 Иванс

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Планът":

    Най после карикатурите на Доньо Донев оживяха...!!!
  • 61 Иванс

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Най после карикатурите на Доньо Донев оживяха...!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове