Отидете към основна версия

3 922 79

АБВ се явява сама на избори, Мангъров с пет номинации

  • атанас мангъров-
  • мангъров-
  • абв-
  • парламент

Лидерът на АБВ анализира и сегашното управление

Снимка: БГНЕС

Партия АБВ ще се яви самостоятелно на изборите на 4 април. Това обяви на пресконференция днес лидерът ѝ Румен Петков. Той е категоричен, че са събрани над 15 номинации за народни представители на хора с много силна експертиза.

Сред номинациите са в сферата на здравеопазването инфекционистът Атанас Мангъров, който има номинации в пет големи града в страната, проф. Емил Стоименов, в аграрния сектор проф. Иван Станков, в сферата на културата, проф. Любо Халачев, проф. Валери Стефанов, в сферата на енергетиката Любомира Ганчева, в културологията - Пламена Заячка, актьорът Веселин Плачков и политикът Ивайло Калфин.

"Имаме качества и самочувствието, ние сме конкурент на всяка една партия, следователно ПГ на АБВ ще бъде много добре представена", заяви Петков.

Той добави, че следващите стъпки на партията са Изпълнителното бюро да предложи на Националния съвет стартиране на действия за самостоятелно участие в предстоящите избори. В четвъртък вечерта предстои четвъртото за последните 15 дни онлайн съвещание с представители на областните партийни съвети на АБВ, в което ще се обяви стартирането на подписка, за да може събота сутринта на заседание на НС, където ще се коментират и ще се вземе решението за явяване на изборите и гласуване на номинациите.

Самият Румен Петков коментира, че не е кандидат "за нищо, защото дълбокото му убеждение е, че трябва да има мярка - бил е кмет, министър и депутат и не е прилично да бъде кандидат за каквото и да е, а очакванията на гражданите са за радикална промяна".

Относно номинацията на доц. Атанас Мангъров ръководството на АБВ отрече да са платени 300 000 лв., за да я има тази номинация, каквато информация е имало в медиите.

"Доц. Мангъров защитава последователна позиция в целия период на пандемията, която е изговорена пред обществото и затова има до вчера пет номинации в пет големи града. Същото не може да каже за себе си проф. Венцислав Мутафчийски - кога е прав, когато каже, че не се различава коронавирус от останалите вируси и грип Б е по-опасен, или когато обяснява, че е пингвин, който е скочил и кани другите да скочат след него, или когато ни убеждава, че трябва всички да се осигуряваме днес и веднага", обясни номинацията на инфекциониста Румен Петков.

В интервю на президента Георги Първанов днес обаче изказва резерви за номинацията на доц. Атанас Мангъров, които Петков коментира, че това са "негови резерви и сигурно и други хора има такива и всеки може да направи своя избор", но според него е добре да се осмислят думите на президента относно лошата оценка за правителството, тезата му за Северна Македония и провала в енергетиката.

Лидерът на АБВ анализира и сегашното управление, без да споменава името на премиера Бойко Борисов, но коментира така: "Хората, които сега управляват, да се видят в огледалото и да си дадат сметка за разделението на хората на протестите. Действията на НОЩ са катастрофални, а Борисов е регулировчик на смъртта".

Петков анализира още, че миналата година в България са починали 15 000 души, от тях 7600, които "нямали допир с коронавируса, а са починали от хаоса и налаганата страхова психоза и недоверие към здравната система и хора, които са измрели на стъпалата на болниците".

Румен Петков коментира и анонса на президента Румен Радев за кандидатиране за втори мандат. За него това е "силно политическо послание, което заслужава сериозен анализ и оценка, което излъчва достойнство и самочувствие, но не бива да бъде яхано".

Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове