29 Януари, 2021 16:40 3 881 42

Доц. Мангъров: Действията на властта срещу COVID-19 нанасят щети

  • доц. атанас мангъров-
  • абв-
  • кандидат за депутат-
  • има такъв народ

Той попита какво ще правим, след като става ясно, че ваксината на "Астра Зенека" не трябва да се поставя на хора над 65-годишна възраст, а България е поръчала най-голям брой от тези ваксини

Доц. Мангъров: Действията на властта срещу COVID-19 нанасят щети - 1
Снимка: БГНЕС

Ако исках да вляза в политиката, щях да бъда кандидат на друга партия, а не на АБВ и да бъда ваксиниран поне два пъти. Моята цел не е да вляза в политиката. Това каза пред БНР доц. Атанас Мангъров, за когото от партия АБВ съобщиха, че ще бъде в листите им за предстоящите парламентарни избори.

Той обясни, че обиколките му с лидера на партията Румен Петков за срещи с хора в страна са били с цел да разяснява здравни теми, а не като политическо представяне.

"АБВ са от моята страна на бариерата. Това, което се случва в политиката, се основава на медицински решения, които са неадекватни и непонятни за мен. Явно начинът да се променят неща е този. Моята цел е да се опитам да помогна от медицинска гледна точка на това, което се случва в страната", обясни още инфекционистът и подчерта, че и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" скоро "ще премине от правилната страна на бариерата".

"Винаги съм бил много десен човек, не съм ляв. В АБВ съм чисто от медицинска гледна точка - като лекар", подчерта той. Мангъров беше категоричен, че в темата за Covid-19 има много малко медицина и много политика. Той обясни, че макар и да е говорил много по медиите, не е бил чут: "Чу ме само премиерът Бойко Борисов", заяви той.

По думите му действията на управляващите за борба с коронавируса нанасят икономически, финансови и психически щети. Във връзка с т.нар. британски, африкански и бразилски щамове на коронавируса, доц. Мангъров коментира: "За тях казват, че те не предизвикват по-тежко заболяване, но в същото време дават по-висока смъртност. Това от медицинска гледна точка нещо не се връзва".

Според него, ако ваксините действат и на старите, и на новите щамове, би трябвало и старият, и новият щам да имат един и същи антиген и хората, които са изкарали стария щам, не би трябвало да се разболяват от новия. Той попита какво ще правим, след като става ясно, че ваксината на "Астра Зенека" не трябва да се поставя на хора над 65-годишна възраст, а България е поръчала най-голям брой от тези ваксини.

"Държавата не е сбъркала, тя се води по решенията на Европейската комисия. Ние сме закупили котка в торба. Правим нещо, но не знаем какво точно правим", коментира още той. По думите на доц. Мангъров руската ваксина "Спутник V" не е панацея, но е по изпитана от другите.

Във връзка с т.нар. британски, африкански и бразилски щамове на коронавируса, доц. Мангъров коментира: "За тях казват, че те не предизвикват по-тежко заболяване, но в същото време дават по-висока смъртност. Това от медицинска гледна точка нещо не се връзва".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пелигрим

    38 4 Отговор
    Абе направо си го кажи , да ровиш на Баци свлачището , та белким се срути. Впрочем и аз съм за това.
  • 2 Така е лъжят

    46 6 Отговор
    Протакват , манипулират абе идат избори. Управлявящите от сега играят нечестно.
  • 3 Не само

    35 5 Отговор
    действията ( хаотичните) свързани с СOVID - а , а ВСИЧКИТЕ ИМ ДЕЙСТВИЯ !
  • 4 Бацил

    6 26 Отговор
    Оня сутринта вика тоя е мой човек, тоя па сега вика не съм негов човек. Същите сте като тиквата, тука има - тука нема през 2 часа.
  • 5 Антигерб

    39 4 Отговор
    Оставка, съд ,затвор за най-корумпираното и некадърно правителство от сто години насам.
  • 6 нeщo нe ce

    40 7 Отговор
    връзвa наистина - и аз се чудех как така заболяването не е тежко, а има висока смъртност! Ще рече - без да боледуваш - хоп и те отнeмA! Глупости! Ти само като погледнеш оня надут пуяк Кунчев, пияндурата Кантарджиев и извънземното Мутафчийски, просто няма смисъл да слушаш какво казват - само безсмислени простотии!

    Коментиран от #21

  • 7 Българка

    31 7 Отговор
    Действията на властта нанасят щети във всички сфери и до всичко, до което се докоснат!
    Мутри, вън!

    Коментиран от #20

  • 8 Бай Ставри

    37 10 Отговор
    Както винаги дц Мангъров е много прав.

    Коментиран от #14

  • 9 Мога

    31 8 Отговор
    само да изразя респекта и уважението си към един истински лекар и ЧОВЕК! Който вярва в професионалния си опит и знания и МОЖЕ ДА МИСЛИ! И ни помага да преминем през тази гнусна и непочтена манипулация и изнудване - затова БЛАГОДАРИМ, доц. Мангъров! Че Ви има и отстоявате позицията си на лекар и човек!
  • 10 Ей ЧОВЕК

    36 8 Отговор
    Много ме радваш!
    Честен и достоен човек, който не е като другите платени подлоги от НОЩ!
  • 11 Доцент

    19 3 Отговор
    Мангъров не служи както другите служат на Саруман и Орките.
  • 12 ПСР

    14 12 Отговор
    Астра Зенека са пълен провал.ЕС им наля милиард за разработка-векторна ваксина,в пъти по-ненадеждна от руската Спутник 5.Също векторна.Но пък са и нахални до небесата.БГ е на квотен принцип-определен ни е коефициент за доставки,спрямо населението.Последни сме в ЕС по брой желаещи и осъществени ваксини.Но,има един факт,в полза на ваксиниращите-пратката се дели на две,така щото,подлежащите на втора доза,със сигурност да я получат навреме.А не да зависят от капризите на Пфайзер,Астра и тем подобни печалбари.
    Този фейс,ми дойде много в повече.Бла,бла,бла.Неговите терзания за АБВ,не бил ляв,но бил дружка с Боко,вчера изтресъл,как баща му щял да се обръща в гроба,че пристанал на Румен Петков...
    Медиите му дадоха реклама и летящ старт.Какво е допринесъл лично той в цялата световна"драма"КВ 19?Един противоречащ си дървен философ,тесен специалист по бебешките разстройства-това е той.Хонорарите,рекламата...и стана от великите доктори,ти да видиш!
    Аман-няма ден без тази физиономия в сайтовете.И ако тук,има сериозна фен група на тежко заблудени,влезте някъде другаде.Да видите какво го правят антифеновете.Боко си върти предизборни игри с темата КВ 19.И уви,ще спечели Изборите.Най-малко Джангъров/Румен Петков,ще го спрат.

    Коментиран от #19, #41

  • 13 Сандо

    25 9 Отговор
    Мангъров много добре знае, че КОВИД 19 е една голяма световна илюзия, лъжа, измама, но и той шикалкави. И той няма достатъчно смелост и кураж да каже цялата истина, а само половината.
  • 14 Си ган

    6 25 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ставри":

    Този измислен доцент преди година не беше никой, но получи златен шанс заради медиите да търсят сензации и ето че реши да се омаскари допълнително като заяви желание да стане депутат!!!
  • 15 Нико

    14 4 Отговор
    Имам усещането, че няма една точна и ясна информация. Всичко се променя от днес за утре. Взе да ми писва.
  • 16 Gost2

    2 22 Отговор
    ПАДНА МИ В ОЧИТЕ, ВЕЧЕ НЕ МУ ВеРВАМ, ЩОМ СЕ ПРОДАДЕ И СТАНА ПОЛИТИК, ВЕЧЕ МУ СЕ ВИЖДА КРАЯ НА КАРИЕРАТА! КАКВОТО И ДА КАЖЕ, НЯМА ДА СЕ ПРИЕМА КАТО ЛЕКАР - ЕКСПЕРТ, А КАТО ПОЛИТИК...ЖАЛКО,А МНОГО ХОРА МУ ВеРВАХА!
  • 17 мангърОФФ

    7 13 Отговор
    Що му давате медийна трибуна на тоя лаладжия да говори глупости.
  • 18 Hoho Boho

    15 3 Отговор
    Партията на Мангъров стремително увеличава рейтинга си..
    МАНГЪРОВ - МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!
  • 19 Ввв

    11 7 Отговор

    До коментар #12 от "ПСР":

    Слушай Мутафчийски и се крий под юргана
  • 20 Стара чанта

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Nr:. 7 - В устен.атааааа! Кажи - А-ааа !
  • 21 Взе ми

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "нeщo нe ce":

    Думите от устата. Тези тримата му сринаха рейтинга на Тиквата повече от снимките и записите, и са главни виновници хората да не искат да се ваксинират.
  • 22 Генерал от НАТО

    11 5 Отговор
    Само Мангъров май е неподвластен на управляващите! Провалиха се наистина тeзи кoитo упрaвлявaт Бългaрия, но куриозът е, че това всъщност е комунистическо правителство представящо се за дясно, което разгони фамилията на частният бизнес в България само за няколко години! Отваряйте кръчмите в понеделник и не се бойте, ние сме с вас! В понеделник ще водя на ресторант секретарката, жената, дъщерята, зетя и внука, и ще похарча поне 300-400 лв на обяд!Ритайте управляващите и не им подлагайте да ви плеснат и по другата буза, защото ще умрете от глад като кучета затворени по домовете си без право да излизате без отрицателен тест, а съдия изпълнителите ще ви изхвърлят от домовете ви, където на улицата коронавируса пред глада и студа ще ви се стори като спускане по детска пързалка в детската градина! Управляващите от всички правителства са на заплата точно от вашите вноски за осигуровки и им е все тая колко месеца и години ще ви държат под домашен арест и действат под заповед от световна конспиративна банкова група.Дайте отпор и бъдете смели!

    Коментиран от #30

  • 23 Минева

    5 1 Отговор
    Никой освен Борисов не бил чул Мангъров според самия Мангъров! Тоя подлизурко е подходящ за депутат. До 04.април ще се разбира кой какъв е!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Да питам ли ОТНОВО,

    4 1 Отговор
    защо шведите не изчакаха одобряването на ваксината AstraZeneca, а започнаха още преди месец да ваксинират с друга? 😆 То и статистиката им несериозна - регистрираха над 1100 смъртни случая със задна дата (до 3 януари). Не смея да предполагам, колко са изостанали с материала - т.е. още колко случаи имат да регистрират официално към задни дати. Явно обаче и доц. Мангъров започна да се усеща, че има нещо гнило в Дания...пардон, Швеция...- все тях ги даваше за пример, а сега вече се усещат други нотки в изказванията му за Швеция.
  • 26 Не разбирам,

    5 0 Отговор
    какво значение има, дали човек е на 60 или на 65 г. за ваксинирането. Казват, че ваксина, направена за един щам уж действа за друг, но сега пък възрастта била от значение. Разбирам за 80+, ама за 65 г.?!
  • 27 БирникЪ

    1 1 Отговор
    На сайта на МЗ има сводка за заразени/оздравели/починали. Простата аритметика за втори клас показва, че оздравелите от короната са повече от заразените, дори ако се смятат и починалите!
    Някой "отгоре" или е тотално неграмотен, или мисли, че ручаме доматите с колците!
  • 28 Лъжите на Боко.. Той иска да е президент

    2 4 Отговор
    Мангъров
    Трябва да е следващият министър на здравеопазването.
  • 29 Борисов

    3 1 Отговор
    Слави е от страната на бариерата, която дава най-много пари, а както е известно, Трифонов се финансира от ЦРУ по програма за оглупяване на населението и както се вижда е напреднал доста, затова сега спонсорите му решиха да го вкарат в Парламента, защото Борисов се изхаби, а на тях им трябват "свежи" сили за програмата по ликвидиране на България като държава.
  • 30 Бонго Васил

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Генерал от НАТО":

    За мекия нали си знаеш?
  • 31 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ДУЦИ -ГЪЦИ -МЪНГИ - Е ЕДИН НИЩО НЕ ЗНАЧЕЩ И НЕИЗПОЛЗВАЕМ - МИДИКАМЕНТОР!!!!
  • 32 Секта Мангъров

    2 1 Отговор
    А колко се заразиха и починаха защото слушат басните на Мангъров? Правителството с този не може да се мери.
  • 33 Боцката

    1 1 Отговор
    Мангъров - министър на здраве, Румен Петков - министър - председател и ще имаме вакцината и АЕЦа.

    Коментиран от #40

  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    бг- Поръчала най много от тази ваксина.....$...В Германия е зябранена за поставяне на хора над 65г......Задавам си някой въпроси.....Един от тях ще споделя тук.Дали НОИ и ВЛаст БГ не са знаели за СМъртоносния ефект от Ваксината на Астра зенека,за хората Пенсионери???
  • 35 Мангича

    1 1 Отговор
    Доктори ,Доктори и всички учили и умни ама те знаят ли как да лекуват срещу инзвънземни хлебарки
  • 36 987

    0 2 Отговор
    Кви щети нанася ковид19. Родените по точно местните на запад се радват, че им плащат и не работят. Наюи близки имаме. Заедно са, а тук че българия е бедна, но им дава 24 лева, достатъчно. Навсякъде е едно. Тук не са осигурени, навън също. Няма пари за тях. Зора кво не прави. Зарибяват ги без договори и те бизнесмени не са местни, а са араби, сърби, китайци. Объркаха света. Що е трябвало. България е като Турция. Много богати и много бедни. Средната класа.. Липсва. Къде е социалната ви икономика. Във вашите номенклатурни комунистически джобове. Купил земя, трябвало и на другото дете. Как да се оправи бг като никой не му се работи. Измира народа от стрес, от несигурност. Една шепа окрадоха народа и не им дреме за бедствсщите хора. Нали гледам. Учителка.. Два банана, едно кюфте, едно хлябче.. И интелигентните ровят от намалените храни, а карат лукс коли. Обърквация. Несигурност, ялова държава от българи. Другите послушаха ерго и 30 г. Раждаха, докато им дойде кефа на диктаторите. Заключени.. Правете и търсете.. Кюлчета и злато на всички
  • 37 незнайко

    0 1 Отговор
    Ще ги изтъргуваме на половин цена !!! Ваксините на всеки вече е ясно, че са сезонни и са средство за ПЕЧАЛБА !!! След година никой няма да се интересува от тях !!! Жалко, че във всяка държава няма по един МАНГЪРОВ !!! Света не е свършил след нито една война няма да свърши и сега !!! Друг е въпроса ако някой подобен на ХИТЛЕР се мъчи да отвори наново концентрационните лагери и да избива хора !!!

    Коментиран от #39

  • 38 Сульо

    0 0 Отговор
    Явно у нас е традиция мисирките да дават думата само на лудите...Е те затова още 1000 г ще бъдем на това дередже...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пиксела

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Боцката":

    И писта за Формула 1!
  • 41 Навалний

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ПСР":

    Казва се Спутник V бе Шмокльо. V! Не 5!
  • 42 Изрод

    0 0 Отговор
    Гръмни се, жи вотно! Ти си срам за лекарската гилдия! Ти не си лекар, ти си обикновен она ниращ комплексар
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове