Отидете към основна версия

2 994 79

Нинова: Никога коалиция с ГЕРБ

  • корнелия нинова-
  • бсп

Единствената партия, която може да промени модела на управление, е БСП, смята тя

Снимка: БГНЕС

В тази предизборна кампания има поне три различни неща, които могат да направят БСП първа политическа сила, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Най-важното е, че много голяма част от гражданите се отърсиха от страха и от апатията, че нищо не зависи от тях и излязоха с лицата си на протеста през лятото. Това е голяма крачка напред, това не беше възможно преди четири години.

Второто за държавата е, че ГЕРБ е абсолютно изчерпан като политики, не могат да предложат нищо ново, никаква промяна, предлагат още от същото, никакъв капацитет, нямат компетентност да променят нещо и това влиза в колизия с първото.

И третото различно, което е за партията - през тези четири години БСП направи сериозна промяна вътре в себе си. Показахме през тежка промяна, че можем да се борим със задкулисие, със зависимости вътре при нас така, както искаме да управляваме. Да скъсаме с модела на лични договорки, лични интереси на използване на партията и на държавните институции за лична облага.

Тези три неща събрани накуп мисля, че дават различна картина, каза Нинова.

Единствената партия, която може да промени модела на управление, е БСП.

Нинова припомни, че в сегашните извънпарламентарни партии има хора, които са били част от модела на управление на ГЕРБ като вицепремиери, министри.

"През тези четири години БСП беше категорична опозиция и не се съгласихме по никакъв начин да ставаме част от този модел, ние бяхме поканени да бъдем част от това, тези хора бяха от другата страна", коментира Нинова.

Вярвам в паметта на българските граждани, за да разпознаят автентичната опозиция и алтернатива.

Силата на ГЕРБ е разделение и противопоставяне. Нашата сила е в обединението, каза лидерът на БСП и изрази съжаление, че лидери на извънпарламентарни партии не са приели протегнатата ръка.

"Ние протегнахме ръка към извънпарламентарните партии за обединение, не за коалиция, не за управление, а за нещо, което стои много над партиите, нещо, което е държавническо, това са честните избори. Няма значение кой управлява, кой е в опозиция. Това е в основата на държавността. Уви, може би егото на някои от другите лидери надделя и не се прояви политическа мъдрост, заяви Нинова.

Лидерът на БСП нарече гигантска манипулация и лъжа обвинението на Елена Йончева, че Нинова и Борисов са се разбрали за следващото управление.

"Повод за засилването на това говорене даде моето изказване пред ЦИК, че следизборни коалиции ще правим след допитване до членовете и симпатизантите на партията. Очаквах тези хора да реагират по-умно, но какво се случа. Веднага използваха тези думи, за да започнат внушението - а ето щом ще питат членовете, значи са се договорили с ГЕРБ. Изплашиха се тези хора, в чиито глави от сега се върти коалиция с ГЕРБ. Задкулисието винаги се страхува от мнението на хората", заяви Нинова.

Тези хора, които внушават, че БСП и ГЕРБ ще правят коалиция, знаят какво мисли партията. Те знаят, че 99.9% от членовете и симпатизантите ще кажат - никога коалиция с ГЕРБ. Те знаят моето мнение, защото четири години са се опитвали да го прекършат по всякакъв начин, допълни лидерът на БСП.

"Втората голяма манипулация - че имало война между президента и БСП. Излязохме и заявихме, че няма такова нещо. Знаех за изявлението на президента, знаех кога и какво ще каже, не сме изненадани. Поздравих го за този ход. Така се прави, за да разсее внушенията, че ще прави собствена партия и ще къса от БСП", каза още Нинова.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове