Отидете към основна версия

2 892 68

Тома Биков: Ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за скандала с подслушването

  • тома биков-
  • ерб-
  • бойко борисов-
  • ащ-
  • санкции-
  • подслушване

Биков каза, че "на 100%" Борисов не е лидерът, получавал подкупи от Божков, който се споменава в текста на американското финансово министерство

Снимка: БГНЕС

"Не знам какви нередности вади служебното правителство, има заявки за проверки. Служебният кабинет е активен участник в предизборната кампания, а не организатор на изборите, каквато е неговата функция".

Това каза Тома Биков от ГЕРБ в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Всички информации и внушения, които вървят по медиите, са лишени от факти. Те целят служебните министри да бъдат основно опоненти на ГЕРБ. Това обърква предизборната тема в един сериозен момент за страната. Три седмици чакаме доказателства за подслушване. А вчера Хаджигенов размаха хвърчащи листа с данни за Настимир Ананиев и приятеля му, който е варил ракия в трафопост. Това е смешно. Тези хора първо, не са политици, и второ, не са подслушвани. Той като какъв направи обвинения, като адвокат на лидер на организирана престъпна група? Тази група с лидер Васил Божков е под американски санкции, а цялата група на "Изправи се! Мутри вън!" се изявява като адвокати на тази престъпна група. Когато адвокат се изявява като политик, просто си вдига хонорара", заяви Биков.

"Нашият разговор не е нито с Хаджигенов, нито с Настимир Ананиев, а с министъра на вътрешните работи. Когато министърът на вътрешните работи каже, че има подслушвани политици, трябва да излезе с доказателства. А доказателства няма, няма и да има. Ще видите, че ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за този скандал", добави Тома Биков.

По думите му в американските санкции са включени хора, срещу които се водят дела. "Основна заслуга за тези дела има правителството на Борисов – за делата срещу Божков, Манолев, Харалампиев. Това никога не се е случвало в предишни години. За другите, срещу които няма заведени дела, прокуратурата каза, че ще провери", подчерта Биков.

"Г-н Божков натрупа огромното си влияние през 90-те години, разви го по времето на НДСВ, разрасна се по времето на Тройната коалиция, когато източи и унищожи десетки строителни фирми и беше разследван и обвинен по времето на ГЕРБ. В сегашното правителство г-н Божков очевидно има влияние и правителството трябва да се освободи от това влияние", каза още Тома Биков.

Попитан кой може да е политическият лидер от текста на американското финансово министерство за наложените санкции на българи, за когото се твърди, че е получавал подкупи от Васил Божков, Биков каза: "Има двама лидери, за които има информация, че са контактували с Васил Божков – Мая Манолова и Александър Паунов, който е първи секретар на ЦК на БКП. Не казвам, че са те, американската страна трябва да каже кой е този политически лидер. Мога да кажа на 100%, че този лидер не е г-н Борисов".

"ГЕРБ носи отговорност за управлението на държавата през трите мандата на управлението на Бойко Борисов – с всички успехи и неуспехи. Има още много какво да се направи в борбата с корупцията. В последното правителство само за съмнения за някакви нередности си отиваха министри и депутати, а в сегашното правителство има човек като директора на НАП, за когото е доказано, че не е плащал данъци и може би е източвал ДДС, а все още чакаме министърът на финансите да го провери. Много е смешно такъв човек да бъде директор на НАП при всичките претенции на президента Радев за кристалната честност на Спецов. Да го уволнят още днес, защото това демотивира цялата данъчна система", призова Тома Биков.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове