Отидете към основна версия

5 465 192

Христо Иванов: Истинските поръчители на насилието са Борисов и Гешев

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • полицейско насилиев-
  • бойко борисов-
  • иван гешев

Борисов и Гешев са били част от укривателството на това престъпление, защото това, което видяхме на записа, е престъпление, коментира съпредедателят на "Демократична България"

Снимка: БГНЕС

Борисов и Гешев са били част от укривателството на това престъпление, защото това, което видяхме на записа, е престъпление. ... Бойко Борисов се скри от парламента и не стана депутат, за да не понася отговорност. Утре ще внесем искане да бъде изслушан в Народното събрание и Иван Гешев". Това заяви пред БНР председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов в коментар на показаните за първи път след година в Народното събрание в петък кадри на насилие над протестиращи от антиправителствените протести през 2020-а година.

По думите му част от това престъпление е и потъпкването на достойнството на българската полиция, която е един от символите на републиката: "Това престъпление включва политическите поръчители. ... Сега и Младен Маринов и Христо Терзийски (министри на вътрешните работи от ГЕРБ - б.р.) са депутати, осигурен им е депутатски имунитет, за да не бъде възможно да им се търси отговорност. Истинските поръчители и укриватели на това тежко престъпление са Борисов и Гешев".

Според Иванов трябва да се спре да се говори за партии на протеста, а да се говори за хора, които са били на протестите и знаят какво е изкарало хората на улиците: "Хората искат публична и отчетна власт, упражнявана по прозрачен начин пред тях".

Той беше категоричен, че всеки, който иска да получи подкрепата на ДБ, ще бъде питан какви хора предлага.

"Призивът ни е да седнем и да изработим цялостната формула на правителство", заяви съпредседателят на ДБ и уточни: "За да няма избори сега, понеже този парламент не можа да роди пълноценно политическо управление и ние трябва да намерим някакъв заместител, който да ни спаси от това да хвърлим страната към избори, затова предлагаме правителство за 6-8 месеца. Единственият ни твърд призив е да има равноправни професионални преговори".

Иванов категорично подчерта, че ГЕРБ и ДПС не трябва да се включват не само в преговорите, но и споразумението за бъдещото правителство да бъде така конструирано, че да не допуска тяхното влияние върху работата на това управление, защото то може да бъде избрано с 60 гласа, но може да бъде свалено със 120.

Съдебната реформа е ключова, посочи Христо Иванов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове