Отидете към основна версия

14 469 508

Бойко Борисов: Чудовищен хаос! За 5 дни умряха 500 българи!

  • герб-
  • бойко борисов-
  • шипка-
  • избори-
  • парламент

Това ли му е успешното на Румен Радев? Това попита лидерът на ГЕРБ

Снимка: Фейсбук

"Искам да използвам случая, че сте тук да кажа на колегите от "Да, България", които се имат за най-големите юристи и че спазват закона. Но съм разговарял с Краси Ципов и представители на ЦИК. Тя се състои от 15 члена, избрани от Румен Радев. Само 4 човека са от ГЕРБ. Сиреч - когато казват, че ГЕРБ са им виновни за всичко, да не забравят, че всъщност 11 техни човека са гласували против регистрацията на партията им", заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов стартира днес предизборната кампания със срещи със симпатизантите на ГЕРБ и бе посрещнат с овации от тях.
Борисов избра храма "Рождество Христово" в град Шипка за начало на кампанията. Правителството на ГЕРБ отпусна 1,6 млн. лв. за реконструкцията на храма.
Старозагорският митрополит Киприан отслужи тържествен водосвет.
Бойко Борисов поздрави миряните в храма, а на излизане прозвуча празничен камбанен звън.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че 27-метровият купол на храма се подновява с тяхна помощ, както и семинарията, която се намира в близост.

Той изтъкна, че половин милиард лева вече са изхарчени за изборите. "Само за 5 дни са измрели 500 българи! Колкото в най-голямата криза през миналия октомври. Десет пъти повече от миналия септември. Това безобразие на Радев и Кацаров доведе до състояние, в което цяла Европа се радва на футболните мачове, а българските стадиони за затворени. Ако това е "успешно" управление, аз не знам какво е неуспешно", заяви още лидерът на ГЕРБ.

И коментира и двойното гражданство на Кирил Петков: "Четете законите! Четете!".
Относно Плана за възстановяване той заяви: "Защо им трябваше шест месеца да се мотаят? Защото за това време те вкараха свои лобистки интереси. Мога да ви покажа и фирми, които са се възползвали от него".

Борисов не спести и фактите на управлението на служебните министри на Радев - Асен Василев и Кирил Петков: "Извадено е санирането, което вече ще се прави със съфинансиране. "Вместо да си обновим блоковете, ние тези пари ще ги похарчим за батерии и солари. Следващото нещо - извадиха Напоителните системи. Защо ги извадихте? За да не сме конкурентоспособни на другите страни, които имат зелененчукопроизводство и земеделие".

"Нека видим какво ще говори ЕК. Защото Иван Костов говори много хубаво, той казва, че от новата партия на Петков и Василев "казват неистини". Аз казвам, че лъжат, той - че "казват неистини". Но като виждам чудовищния хаос, чудовищната инфлация, газта - по-висока 30-40% от другия месец. Не знам кое е успешно на това служебно правителство на Радев? Аз се учудвам на наглостта им. Три дена се занимавах как се подписва пълномощно, за да връчим на нашите хора и да могат да си регистрират листите. Какво тогава искат "Да, България"? Просто сме по-добри от тях", заяви той.

"Няма да направят пак правителство", категоричен бе той. "Защото нямат сериозни партии, нямат сериозни хора. Първите правят правителство, както е в демократичния свят. Последните са в опозиция. Но нека ги видим как ще управляват - като им видяхме кадрите", заяви той.

Борисов припомни как управлението на ГЕРБ е постъпвало с финансови разчети за ядрената енергетика, строителството на магистралите, санирането.
"Въпреки терора на Бойко Рашков, който налага, това ни прави по-силни. Шест месеца - терор - за подслушване, за какво ли не. Това ни прави по-силни. Оптимист съм! Защото българските граждани няма да търпят повече това", заяви Борисов.
След тези негови думи той и придружаващите го съпартийци се отправиха към семинарията.

Откриването на кампанията бе излъчено от фейсбука на Борисов.

По-късно той коментира в социалната мрежа:

"Когато говорят, че съм раздавал пари от джипката, нека да обиколят и да видят направеното в църквите, манастирите, училищата. Колкото е направено по нашето управление за вярата, само по времето на цар Борисов е направено. В новото ни управление наш приоритет остава образованието, в това число и духовното, но прибавяме и здравеопазването."


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 2 от 209 гласа.

Свързани новини

  • Защо протести точно преди избори?

    Влизаме в изборите с два типа кампании: полуспонтанни протести и юридически забатачвания, констатира професор Ивайло Дичев. Протестите са вече ...
    17.10.2021
    6 563
    83
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове