Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 19:00 6 551 83

Защо протести точно преди избори?

  • българия-
  • избори-
  • протест-
  • румен радев-
  • бойко борисов

Стратегическата цел на това безумие е да бъде дискредитиран така нареченият либерализъм, в който предните управляващи виждаха основния си враг

Защо протести точно преди избори? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Влизаме в изборите с два типа кампании: полуспонтанни протести и юридически забатачвания, констатира професор Ивайло Дичев.

Протестите са вече класика, всъщност у нас те отдавна имат по-точното название "контрапротести". Вие ни протестирахте миналата година, искахте гражданско общество - ха да видим сега като изкараме тежките машини на жълтите павета! Ако пък някой каже, че на служителите са раздавани жълти жилетки, може би и по някоя банкнота, ще ви затапят убедено, че и миналата година било така - за протестите били плащали Божков, кръгът "Капитал", ако ли не самото американско посолство... Вярно, че едните траяха месеци наред, другите някак бързо се разотидоха, въпросът е на всяко действие да се отговори с противодействие, така че всеки да си избере в какво да вярва. Не знам дали тази техника дойде от Русия или пък ние им я дадохме като кирилицата.

Протестът като обществен срив

Не казвам, че всички протести са политически мотивирани. Съвсем разбираема е например тревогата на миньорите, заплашени от това да загубят работата си. И няма значение дали някой профсъюз ги е организирал. Един протест е обществен срив, който дава повод да се говори по темата, политиците да заемат позиции, властта да търси решения. И дано мислят за алтернативни, по-добри професии на тези хора, когато тръгнат да затварят Мариците. Надявам се и да са чули казаното от г-н Тимерманс, че дядо му, миньор, не си е мечтал децата му да продължат да се занимават с този тежък занаят.

До голяма степен спонтанни изглеждат антиваксърските протести, както впрочем е спонтанна всяка лудост. Вярно е, че ги насъскват различни говорители, екстравагантни политолози, религиозни дейци, бунтовни лекари. От новите кандидат-президенти поне трима са заложили на тази карта - Костадинов, Луна, а Сидеров вече никому не дава думата, когато включи на този канал. В центъра на София (преди това в Русе) дълго стоя един грамаден плакат на някаква новосъздадена партия, разобличаващ "ковид-измамата", както впрочем и кемтрейлсите в небето. Оказа се, че няма юридическа възможност да бъде махнат дни наред! Което ме кара да подозирам, че Софийската община всъщност тайничко злорадства за този тип протестърска активност, която подкопава доверието в служебното правителство и въобще промяната. Но защо се чудя, след като в Америка президентът Тръмп съветваше съгражданите си да пият белина и никой не го вкара в психиатрия.

Кой нажежава обстановката?

Стратегическата цел на това безумие е да бъде дискредитиран така нареченият либерализъм, в който предните управляващи виждаха основния си враг. Колчем някой каже зелени сертификати, задължителна ваксинация на определени професии - веднага ревват: виждате ли докъде им е либерализмът, искат да ви насилват, работят за фармацевтичните компании... Впрочем служебното правителство така или иначе не се кани да въвежда сериозни мерки, така че тази битка си остава малко абсурдна.

Защо протести точно преди избори? Ще ви кажат - защото сега има смисъл да се поставят въпросите. Медиите и без това се чудят с какво да пълнят предизборните си рубрики, ето ви повод за първия въпрос: подкрепяте ли барманите? Цялата работа е в това дали темата на протестирането има алтернативни решения или просто някой нажежава обстановката - във всеки случай е различно.

Заблатяване на терена със съдебни процедури

Още по-удивително е юридизирането на кампанията. Погледнете: влизаме в тези избори, очаквайки решение на Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков и призиви от няколко партии той да бъде вкаран в затвора заради предполагаемо подписване на декларация с невярно съдържание. Имаме отказ да се регистрират листите на "Демократична България" в Стара Загора, което неминуемо ще ангажира съда. Цялата история с тия подписи на гърба на листа, записите на флашка и т. н. е отвъд здравия разум, там, откъдето обикновено влиза в ход у нас правото. За щастие отпадна делото срещу кандидат-вицето Касимова-Моасе, че не била уседнала, но дълго обсъждахме и това обстоятелство, вместо да чуем какво казва тази смела жена по различни важни теми. Две дела от частен характер, но всъщност със силен политически заряд, водят за клевета срещу потенциалните си партньори от ИТН Татяна Дончева и Асен Василев. Тепърва може да се завърти нещо около плагиатството на Илиев. Чуват се дори гласове и за импийчмънт на президента заради назначението на Петков.

Лавината от криминални обвинения към другата страна е много по-внушителна. Разследнане на офшорки, Магнитски, "ин хаус" корупция. Всъщност от миналогодишните протести основна тема е престъпният характер на старата власт и по площадите се разнасяха плакати с Борисов и Гешев зад решетки. В някакъв смисъл сегашното заблатяване на терена със съдебни процедури може да се мисли като един вид контра-юридизация. Вие ни обвинявате в някакви неща - ами я да видим вие дали се чисти?

За сложните и за по-простите неща

Не казвам, че няма виновни, нито, че едните вини оправдават другите или пък, че всички са маскари. Казвам, че в началото на една политическа кампания следва да говорим за политически неща, т.е. неща, които могат да се променят с политическа воля. Юридизацията на публичния дебат е капан, защото правото по дефиниция е затворена сфера, където гражданите нямат достъп. Представят ни някакъв възмутителен казус и ни казват - гледайте отстрани и чакайте "институциите да си свършат работата". Също като много от протестите, които нямат решение, а само будят съчувствие или гняв.

В началото на една предизборна кампания аз очаквам да ми посочат алтернативи за реформирането на тази проклета съдебна система, която ни прави безпомощни зрители на безобразия. Дори Лозан Панов не казва какво точно може да се направи, макар че му е тема, решенията на ИТН са откровено бомбастични, БСП си мълчи, ДБ задава едни фини настройки... Добре, обикновени граждани сме, нямаме компетентността да разбираме тази сложна материя. Ами тогава хайде да говорим за по-прости неща, които все пак могат да решат едни избори. Къде се цели образованието, културата, здравеопазването - във върхови постижения или в масов достъп? Какво ще е мястото ни в ЕС - на Вишеградски инатчии или на активни проевропейци? Отваряне към инвестиции или протекция на местните капиталисти? И т.н. На мен ми се струва, че тъкмо тази политическа нагласа спечели симпатии за "Продължаваме промяната" - представяме си какво ще направят, не какво зрелище ще наблюдаваме.

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ

    70 4 Отговор
    ЗА ДА СЕ АКТИВИРАТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ДА ГЛАСУВАТ,АКО ВСИЧКИ ГЛАСУВАМЕ ДПС ЩЕ СА АУТ ОТ ПАРЛАМЕНТА

    Коментиран от #25

  • 2 Буци

    56 13 Отговор
    Защото съм отворил шкафа, електората си използвам, лилавите (венци) са ма мода.
  • 3 истина е

    67 13 Отговор
    Боко раздава милионите закопани под бегонията ,за да спИ4ели срещу Радев , но тиквата ве4е е в умряла кома !
  • 4 9625

    52 12 Отговор
    Мисирка: "За какво протестирате?"
    Протестиращ: "За пари!"
    Мисирка: "Как я карате без пари?"
    Протестиращ: "Караме я някак си!"
    --
    Журналист: "От коя фирма сте?"
    Протестиращ: "Ъ-ъ-ъ!"
    Журналист: "На кой обект работите?"
    Протестиращ: "А-а-а!"
    Уважаеми, кои от тези въпроси чухте от протестите"

    Коментиран от #75

  • 5 Стачки

    22 62 Отговор
    Заащото трябва да се спасим преди радевата зима, защото трябва да спасим децата си

    Коментиран от #8

  • 6 Стрелцов®

    33 24 Отговор
    Още един дървен философ захранен обилно с грантаджийски финикийски знаци.

    Коментиран от #68

  • 7 14 ноември

    49 23 Отговор
    ГЕРБ умре. Бойко в затвора
  • 8 Радев няма чекмедже

    29 13 Отговор

    До коментар #5 от "Стачки":

    Оди си при вожда,белким ти подхвърли нещо та да иззимите семейно и целокупно..
  • 9 Майна

    19 7 Отговор
    Вижте за кого се ЗАСТЪПВАТ ДВ, ЗА ПП И СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ ,ако има с какво...НЕ, ВИЕ СТЕ ОПИЯНЕНИ и ще ги подкрепите и после само ще ви слушам ..ОТДАЛЕЧЕ
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 13 Отговор
    никога герб никога мутри мафия
    БОЙКО трябва да е в затвора
  • 11 жжжжжж

    22 8 Отговор
    миналогодишните защо бяха? преди изборите ? лицемери сте от дойчо с ре.
  • 12 Пучо Капучо

    32 10 Отговор
    Защото протестиращите смятат, че имат по-големи шансове служебното правителство да изпълни претенциите им, отколкото едно правителство на ГЕРБ, да речем, начело с вожда им Буци Тулупа - той се доказа в това отношение, като най-малкото, не даде нито лев на обикновените българи по време на пандемията. Другият вариант е - хората протестират, защото условията за работа и живот в БГ, са непоносими. Но това основно са последствия оставени като наследство от ГЕРБ - хаос и блокиране на държавата от тяхна страна. Наследство, което един вид се явява като заложена бомба от ГЕРБ, които предвиха изразяването на хорското недоволство чрез протести.

    Коментиран от #59, #72

  • 13 МОЧА трябва да се разруши!

    12 18 Отговор
    Колкото по малко свързани с БКП-ДС и зависими от Кремъл депутати, толкова по развити, свободни и богати ще бъдем ! Другото го гледаме вече 77 години.
  • 14 ЧРСТИТА 27 ПОРЕДНА ИЗБОРНА ПОБЕДА

    17 31 Отговор
    БОЙКО!
    ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ТИ ДАВА И ОЩЕ...3 МАНДАТА!!!
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА И СВЕТА СМЕ С ГЕРБ!
    БОГ С НАМИ......
  • 15 Сандо

    13 2 Отговор
    Преди избори е нежелателно,след избори - безсмислено,защо ли все още ви хабим кислорода?
  • 16 Andibul Morkov

    8 8 Отговор
    ЗАЩОТО НЯКОЙ ПАК НАТИСНА КОПЧЕТО ЗАРАДИ ТОВА ( КУКЛИТЕ НА БАПХОМЕТ )
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Глупаци

    24 7 Отговор
    Тоя малаумник който е писал тази статия скоро влизал ли е в хранителен магазин.
  • 19 Биби Долапчиев

    6 8 Отговор
    И Бойковина ка у сека емпериа требе да има враг кой да актевезира силите на матреало!Ако нема ваншен противник/тука имаме мъкедониа ма што па нема оште един/ се тръси ватрешен и е го Пембен Мразеф и фатмацете мо!Казахме ви пемберуги и нема се омориме да ви повтараме-че ми едете на потнико ракава и за десерт на средната ми нога крачоло! Внетен ли сме?
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 16 Отговор
    БОЙКО ТИКВА МИЗЕРНА БОКЛУК МУТРА ПРЕСТЪПНИК

    Коментиран от #23

  • 21 НЕНАВИЖДАМ ЛИБЕРАЛНИТЕ дЖЕНДЪРЛЯЦИ

    18 6 Отговор
    ЛИБЕРАЛ-СОРОСПИЙСКОТО БЕЗРОДИЕ,..БЕЗБОЖИЕТО НА МЕКИТЕ КИТКИ, ПЕДЕРАСКИТЕ СВАТБИ, КАНАДСКО-ЛИБЕРАСТКИТЕ ГЕ-ЙЗЕРИ И ЦЯЛАТА КОМ-СОРОСПИЙСКА ИЗМЕТ!
    БЪЛГАРИЯ ЮБЕР АЛЛЕС
  • 22 Майна

    24 5 Отговор
    От цялата статия е ЯСНО, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНТРАЛИ, че ПП ще донесе промяната, която е ГЛОБАЛИСТИЧНАТА ПОЛИТИКА И ДА СЕ ВСЛУШВАТЕ КАКВО ВИ КАЗВА ТИМЕРМАНС , ......АБЕ ВИЕ ТОЛКОВА ЛИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ОСЪЗНАЕТЕ НАКЪДЕ ВЪРВЯТ НЕЩАТА ..
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ха ха ха

    14 3 Отговор
    Пак някаква джендърска клоака се е изляла в тази статийка недъгава , писана от нЕкой левичарски нищожник .
  • 25 Натам вървят нещата при селфаджийте

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ":

    От Бастиона се говори, че ДъпЪСъ ще се престуктурира в нова партия лидер кауза и т.н. С др думи как БеКаПЕ стана БСП. Същото ще се случи и с тях за да се обере вътрешното напрежение в техния електорат. Въпросът тук е? Дали ще успеят с тази интрижка да излъжат ОТНОВО хората...?
  • 26 Последния Софиянец

    8 9 Отговор
    Когато плащат, излизам на протестите! Интересът клати феса. Хахахаха

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ПРОСТО Е

    13 9 Отговор
    ЩОТО РАДЕВИТЕ МИСИРИ СА АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТНИ ТЕ ЗА ТОВА А СЛЕД ТЯХ ИДВАТ ОТКРОВЕННИ ИЗМАМНИЦИ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 миро

    17 1 Отговор
    щом пишат от дойче веле всичко е лъжа и заблуда.
  • 31 Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Последния Софиянец":

    Колко ти плащат, че и аз мисля да стана протестър?

    Коментиран от #33, #39

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    СТОЙКО тоя ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ ме обижда на ХА ХО аз съм с инсулт редно ли е

    Коментиран от #42

  • 34 Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    7 3 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Остави го, приятелю, той е продажник и лъжец! Ако му платят от ГЕРБ, ще вика против Радев.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Последния Софиянец":

    ПОСЛЕДНИ СОФИЯНЕЦО
    МЪДРИ ХОРА са казали
    щото
    където
    ппне
    ГОСПОД
    дори
    МЕДИЦИНАТА
    Е БЕЗСИЛНА
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    БЛАГОДАРЯ ПРИЯТЕЛ
    ИЗВИНЯВАЙ
    от
    ГРАД СОФИЯ ли си
    ПРСТИ загдето ви навлизам без позволение в личното ви пространство
    и ЖИВОТ

    Коментиран от #44

  • 40 Лост

    2 1 Отговор
    Защо не мога да напиша антив....р и зелен серт... к, а в статията го има?
  • 41 D W?? Всичко се дирижира от едно място!!

    8 8 Отговор
    Преди време казахте, че вие сте Кръстници на ГЕРБ??? Че вие сте измислили това име!! Вашия Кръщелник движи всичко това, което се случва в Момента в Българиа!! Не сте нито учудени нито изненадани!! Всичко е по Сценарии и добре режисирано и финансирано!! Но създаването на този Хаус няма да го спаси нито да му помогне!! Народа гое Проклел!!!
  • 42 ГРАД ЛОМ

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Като разклатиш това на раменете си , вътре дрънчи ли ?

    Коментиран от #43

  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #42 от "ГРАД ЛОМ":

    ХОРАТА по дрехите посрещат по ум испращат
    имате
    липса
    на първите
    седм години
    личи си
    щото
    сте расли в
    гората

    Коментиран от #45, #48

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ГРАД ЛОМ

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да те посрещнат манафете от Хумата .

    Коментиран от #50

  • 46 Матей

    5 9 Отговор
    Защото Буци-фал иска неистово властта,чекмеджето се опразва,самите гербаджии се чувстват несигурно,искат вся власть мафиотским комитетом.След упадъка на ИТН и ИБГНИ,А също и БСП,ПРеразпределението не е точно установено.Протестния потенциал би трябвало да се прехвърли към Възраждане--единствената автентична националистическа партия.Затова от козяк пуснаха мюрето ПППП,като мощна алтернатива на статуквото,а всъщност върховна измама.Петков и неговия щаб са все американски възпитаници и поклонници,които са високоволтов проводник на американското влияние.Защо не направиха партията си по-рано и да развиват дейност както му е редът,да представят идейна платформа,постепенно да привлекат привърженици по убеждения и от определена социална прослойка.Защото ползват иновативна,но всьо таки доказана измамническа полит-технология,чрез внезапно изскачане на сцената в целия си блясък на холивудски звезди,публиката да бъде смаяна,възхитена и спечелена само с едните жестове и мимики.боко пък заплашва с метежи с неговите верни дюлгери и масони,това са активности ,с които насърчава своето гербереско войнство,за агресивни действия по изборите,по байганьовски.

    Коментиран от #47

  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 6 Отговор

    До коментар #46 от "Матей":

    и за БОЙКО ще дойде видов ден

    Коментиран от #77

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Професор

    18 3 Отговор
    Дичев, защо ЛЪЖЕШ? На Тимерманс дядо му бил миньор, но си мечтал внучето му дастане мошеник-неомарксист и глобал-социалист? Хайде холан! Тръмп бил призовал да се пие белина??? Аз лично гледах пресконференцията му на живо, ИЗОБЩО не е призовавал за нищо такова. Дичев, мразим вашия глобал-социализъм, когото ти наричаш "либерализъм" понеже си некомпетентен малограмотник.

    Коментиран от #58

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор

    До коментар #48 от "ГРАД ВЪЛЧЕДРЪМ":

    простак

    Коментиран от #54

  • 53 Стачки

    12 4 Отговор
    Боже Господи, дали наистина българския народ сме толкова прости и не виждаме цените, пандемията мигрантите, безхаберието на Радев, или просто лъжат и разчитат на фалшивото машинно гласуваме. Народе, стачки, да се спасим ог глад, от безпаричие, от радев.
  • 54 ОТ ХУМАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Сакаш ли да те тричаме ?
  • 55 Сатъра на Хана

    4 5 Отговор
    БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ И КАЛИНКИТЕ И ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 56 Налице е

    2 0 Отговор
    Юродизация на публичния дебат.
  • 57 Jacques Yves Moineau

    8 6 Отговор
    Няма смисъл от такъв дълъг анализ. Простата истина е че и протестите, и съдебните процеси са инспирирани от Герб защото те имат хората да го направят. И това си е чиста проба саботаж.
  • 58 Дичев не е

    0 4 Отговор

    До коментар #49 от "Професор":

    Малограмотник, а културолог. В културологията фактите обрастват със субективни конструции и интепретации.

    Коментиран от #60

  • 59 124

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пучо Капучо":

    Много точен коментар.Това е истината
  • 60 Професор

    11 1 Отговор

    До коментар #58 от "Дичев не е":

    Няма по-големи малограмотници от неомарксистките културолози. За Дичев култура е лгбткюабвгд, а изкуството на Ренесанса е враждебен остатък от християнското ни минало, което трябва да се забрави час по-скоро. Мирси, шъ кажим ний на таквиз култури и на таквизи културолози.
  • 61 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 4 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД , КОГАТО БЪДЕ СВАЛЕНА ВОЕННАТА ХУНТА НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП......
  • 62 ФАКТИ

    5 6 Отговор
    МУТРИТЕ СЕ ВЛЮБИХА В МИТИНГИТЕ.СИНДИКАТИТЕ СА ТЕХНИТЕ ПОСЛУШНИЦИ И РАБОТЯТ ЗА ТЯХ. НО РАДЕВ И НАРОДА СПИРАНЕ НЯМАТ.
  • 63 Читател

    7 2 Отговор
    Ивайло Дичев е соросоид. той предаде не само своята родина, но и собствения си баща - писателя Стефан Дичев, който беше честен човек, патриот и комунист-идеалист.

    Коментиран от #76

  • 64 Кирил

    7 2 Отговор
    Протестите са защото разсипаха държавата и всичко поскъпва.
  • 65 Глад, пандемия, мигранти

    10 1 Отговор
    Защо няма дебати, защо не застанат заедно човекът с лицевите опори, Лозан Панов, проф. Герджиков и да разговарят. Не с наизустени речи.
  • 66 Чочо

    4 5 Отговор
    Тоя с лицевите трябва да ги прави при бай Ставри и в компания с толупа.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 яяяяя

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стрелцов®":

    Не е дървен философ, а обратен соросоид! В DW няма хетеросексуални.
  • 69 Ибрям Башията

    1 1 Отговор
    Защото един се издефекира на метеното!
  • 70 Ивайло Дичев!! Протести преди Изборите??

    5 5 Отговор
    Стратегията на Борисов и ГЕРБ!! След мен Потоп, а до Изборите да има Хаус. Това муе стратегията!!! Хаус! И да Реве, като магаре пред медии и мегдани, че само той може да Управлява държавата, виждате ли като Управлява Радев, какво е, Хаус!! САМО АЗ МОГА ДАЕ УПРАВЛЯВАМ, Реве ли Реве! Но няма да му помогнат и тези мръснишки номера!!! Отиват си по Трудния начин, и Борисов, ГЕРБ, Мутрите!!!

    Коментиран от #73

  • 71 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Ама тези действително "трева пасат". От време на време ще кажат нещо умно и хоп.......простотия до шия.
    Какви са цените на хранителните продукти в Германия - какви са в България ??
    Каква е цената на електричеството - пак там и пак тук ?? За промишлеността и за хората !
    Какви са доходите на хората - отново там и ...отново тук.
    Хубава е българската поговорка : НА ЧУЖД ГРЪБ И СТО ТОЯГИ СА МАЛКО !!
    Анализатори- пращят от акъл !!
  • 72 Така

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пучо Капучо":

    се оплете Пучо, в собствените си безсмислици, че сам не знаеш какво искаше да кажеш.Разбра се само, че Герб са ти виновни за всичко, даже и за това, което още не е станало.
  • 73 Вземи се

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ивайло Дичев!! Протести преди Изборите??":

    ограмоти малко бе, злобно човече! Това малки букви, главни букви, за нищо ги нямаш! ХаУс има само в главата ти, думичката, която ти се губи е - хаОс. Отваряй речника и търси значението!
  • 74 Тредстоун

    7 0 Отговор
    Спомням си не много отдавна , палаткаджиите кога ручеха бира на паветата и пречеха на нормалните хора да си живеят живота , кога на 1000 човека викахте десетки хиляди .... , тогава протестите бяха нещо добро , демократични и прочие празни приказки. Сега когато излизат хора за да си защитят работата , за да си поискат изкараните пари , за да покажат че изнемогват в препълнените болници заради неадекватните орки на зеления чорап , сега на протеста се гледа с други очи. Спомням си и как на по ниски цени на ток , горива , газ , храни , услуги ... , все се намираше кой да вдигне "справедливия" гняв на народа , сега с цени двойно и тройно по високи от тогава всичко е утихнало ...защо , най вероятно няма кой да се гневи , няма ги финансовите стимули за гняв ...
  • 75 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "9625":

    А какви бяха миналите протести.По 20 ,50 до 100 души и един път 1000.Всички медии ги питат-;Какво ще правите след това".Отговорът беше само един-"Първо да махнем Бойко и Гешев пък после ще видим.Бойко си изкара целия мандат а Гешев още е гл.прокурор.Тия малоумници станаха депутати/някои от тях/ и затова в два парламента не можаха да направят правителство.Няма смисъл да питаме къде са най-тъпите и прости хора- ами в парламента.
  • 76 Професор

    4 1 Отговор

    До коментар #63 от "Читател":

    Ами сам виждаш -- това обяснява всичко: израстваш в семейство на комунист-идеалист, после съвсем лесно ставаш глобал-социалист и соросоид. Утопиите са сходни -- от пролетарски интернационализъм към соросоиден глобал-социализъм. От Варшавския договор към Лисабонския договор. Не виждам никакво противоречие, а съвсем логичен преход.

    Коментиран от #78

  • 77 а би каунь

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Я кажи на теб Бойко какво не ти даде,та врещиш като спъната коза!?Я запей да ти чуем гласа меден загорски!
  • 78 Читател

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "Професор":

    Не съм съгласен. Това, което пишеш, в никакъв случай не е вярно. Соросоидите са финансово подпомагани от западните тайни служби, т.е. от антикомунистите и привържениците на глобализма/Новия световен ред. Познавах немалко комунисти. Всичките бяха свестни хора, патриоти и нямаха нищо общо с глобализма и царуващото днес безродничество.

    Коментиран от #79, #82

  • 79 Професор

    4 1 Отговор

    До коментар #78 от "Читател":

    Виж сега, този въпрос е много важен и много интересен. Комунистът-патриот е сталинист. Комунистът-интернационалист е троцкист. Сталин преследва Троцки и го ликвидира. Сталинистите считат троцкистите за национални предатели, именно понеже са интернационалисти, тоест, глобалисти. Сталинизмът е недискредитиран национал-комунизъм, ликвидирал болшевишкия интернационализъм на Троцки. Защо недискредитиран? Ами ПЪРВО, защото национал-социализмът на Хитлер го нападна и загуби, с което дискредитира национал-социализма и извини сталинизма. Второ, Хрушчов се опита да дискредитира сталинизма и загуби. Трето, Мао го запази и го трансформира в днешен Китай. И ЧЕТВЪРТО, Путин, като патриот, е и неосталинист. Глобализмът не е капитализъм. Той е глобал-социализъм, с транснационална корпоративна поддръжка. Нещо като национал-социализма, само че него го поддържаха национални корпорации. Глобал-социализмът се поддържа от транс-национални корпорации. Всички тези доктрини, обаче, имат нещо много общо -- всички те УНИЩОЖАВАТ малкия и среден бизнес, тоест, гръбнака на националния капитализъм. Тоест, на ЕДИНСТВЕНИЯ СТРОЙ водещ до добре живееща средна класа. Ето затова се ОБЕДНЯВА, както на Запад, така и у нас. Само дето на Запад има много мазнина, натрупана ВЕЧЕ от националния капитализъм, съществувал до 90-години на миналия век на Запад. У нас такава мазнина НЯМАШЕ и затова обедняването е катастрофално. Не винете за това националния капитализъм. Знайте -- това, кето днес ви мъчи е

    Коментиран от #80

  • 80 Професор

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Професор":

    (продължение) Знайте -- това, кето днес ви мъчи е гнусен неотроцкизъм, глобал-социализъм. Наричате го соросоиден. Ами хубаво, ама да ви е ясно, че е форма на СОЦИАЛИЗЪМ, какъвто беше и нацизма. Само дето нацизма го спонсорираха няколко големи национални корпорации като Круп, Тисен, Порше, БМВ и пр. Глобал-социализмът е спонсориран от няколко големи транс-национални корпорации. Резултатите, както казах, са еднакви -- ликвидиране на малкия и среден частен бизнес именно от тези корпорации. При сталинизма -- имате СЪЩИЯ РЕЗУЛТАТ. Държавата е единстрената корпорация. Тя СЪЩО ликвидира малкия и среден частен бизнес. ЕТО ЗАТОВА всички тези социални системи са СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ. Общият им знаменател е СЪСИПВАНЕ на малкия и среден национален бизнес и ЛИКВИДИРАНЕ на средната класа свързана с него. Тръмп обясняваше ИМЕННО ТОВА на всеки свой митинг. Затова глобал-социалистите го мразеха толкова неистово. Сега, ама комунистите-патриоти били добри хора. Добре, ама бяха господарите в страната. Някой от тях си живееха прекрасно. НО -- заможна средна класа НЕ СЪЗДАДОХА. Създадоха номенклатура. Затова и бяха свалени. Народът избра национален капитализъм, но -- парадоксално -- точно тогава Западът СЕ ОТКАЗА от успешния си национален капитализъм и се лашна по глобал-социализма. Как стана това съвпадение? Оказа се, че на Запад имаше много латентни неотроцкисти, които видяха в колапса на сталинизма на Изток свой триумф, активизираха се, и станаха за броени години УПРАВЛЯВАЩИ в по

    Коментиран от #81

  • 81 Професор

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "Професор":

    (продължение) УПРАВЛЯВАЩИ в почти всички западни страни. Реакцията срещу това дойде с Тръмп, но беше късно. Днес глобал-социалистите са обратно на сцената за да изпълнят основната си цел -- да ЛИКВИДИРАТ до основи националните държави и техния капитализъм. Забележете -- те покриват целия политически спектър днес -- и десни и леви се кълнат в глобал-социалистическите "ценности". Защо? Ами защото колкото повече е задушаван националният малък и среден бизнес, толкова повече забогатяват глобалистите, които пък финансират ВСИЧКИ партии за да им служат верно. Затова може спокойно да се коалират и меркелисти, социалисти и зелени в неомарксистка Германия -- ами те са идеологически напълно еднакви, защото цицат от глобал-корпоративната бака. И у нас текат тези процеси. Вижте Нинова и Станишев -- путинистка срещу глобал-социалист. Вижте "десните" от Да България -- типични глобалисти. Бойко? Изобщо не разбира какво става и се изживява като десен, понеже както сам той каза, е прост. Може би и краде, не знам. Но повярвайте, по-добре соросоидните пари да се крадат и да отиват в частни ръце. Иначе ще отидат за да се отворят границите за мигранти, да се направят лгбткюабвгд паралелки в училищата и да се спонсорират лгбткю в спортовете, да се разруши енергетиката ни с разни плашения за "глобално затопляне" и за всякакви други неотроцкистки дивотии, целящи ликвидирането на нашата национална държава и нейният зародиш на малък и среден бизнес.
  • 82 Професор

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "Читател":

    Сега да ти кажа печалната истина за "западните тайни служби". Ами те са трансформирани отвътре в прислужници на глобал-социализма и повече не служат на родината си въобще. За илюстрация -- по времето на Тръмп имаше инцидент със свален американски дрон някъде в Далечния Изток. Тръмп обмислял ответен удар с Генералния си Щаб. След обсъждането, без заповед и изцяло на своя глава, шефът на Генералния Щаб на Американската армия се обажда по телефона на ... Началник Щаба на Китайската Народна Армия, който е естествено и член на Политбюро на ККП, за да му КАЖЕ, че президентът на САЩ МОЖЕ и да реши да се нанесе удар срещу Китай, НО КНА и КНР да не се притесняват -- ТОЙ, американският генерал, и неговите подчинени НЯМА ДА ИЗПЪЛНЯТ президентската заповед. И, това излиза наяве не от някакви секретни, но изтекли записи, а САМИЯТ АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛ го разказва на всеки срещнат съвсем наскоро. Сегашната администрация на Байдън го хвали -- генералът БИЛ ГЕРОЙ, колаборирал с "нашите партньори от Китай в борбата за мир"! Та -- глобал-социализмът е тук, и това означава ЛИКВИДИРАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ, НА КАПИТАЛИЗМА, НА ХРИСТИЯНСТВОТО, НА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, означава още БЕДНОСТ, ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, ИНФЛАЦИЯ И РАЗРУХА. Гответе се!
  • 83 Nako 👍

    1 0 Отговор
    много са откраднати те пари няма да е лесно всички марионетки ще излязат да стачкуват