Отидете към основна версия

2 543 12

Важните новини във ФАКТИ на 27.06.2022 г.

  • кабинет-
  • иво христов-
  • бойко борисов-
  • кирил петков-
  • мустафа карадайъ-
  • томислав дончев-
  • бсп-
  • десислава атанасова-
  • консултации-
  • бойко рашков-
  • сашо диков-
  • бюджетна комисия-
  • румен гечев-
  • северна македония-
  • росен плевнелиев-
  • ген. николай русев-
  • ф-16 блок70-
  • комисия

Правителството остана на власт малко повече от шест месеца и беше свалено с вот на недоверие миналата седмица със 124 гласа на ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и групата на ИТН.

Снимка: БГНЕС

Кабинетът "Петков" внесе оставката си в Народното събрание

Оставката на правителството е внесена в Народното събрание, съобщиха от там за БНТ. На този етап не е предвидено изявление на премиера в оставка Кирил Петков.

Проф. Иво Христов: Петков няма да бъде фактор в следващото управление на България

"Очевидно е, че има мощен натиск по западна, евро-атлантическа линия да се направи проевропейска, проатлантическа и антируска коалиция, която да управлява важна прифронтова територия - каквато е България". Това заяви пред БНР социологът проф. Иво Христов, бивш депутат от "БСП за България", и добави:

Борисов: Радев раздели нацията преди година и половина

„Президентът Румен Радев раздели нацията преди година и половина”. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Нова Загора.

Кирил Петков: Вярвам, че няма друг път освен напред

Следващите избори ще бъдат референдум каква България искаме: България на законността и просперитета или България на задкулисието и мафията. Това пише Кирил Петков във фейсбук.

Карадайъ пред Радев: Трябва отново да се обърнем към избирателите

„Според нас трябва отново да се обърнем към избирателите. В следващия парламент да влезем не с омраза, а с нашите ценности, цели и предложения за приоритетите на държавата". Това заяви Мустафа Карадайъ по време на консултациите при президента Румен Радев.

Томислав Дончев: Борисов достатъчно се е оттеглил от партията

Бойко Борисов достатъчно се е оттеглил от партията, каза Томислав Дончев след консултациите при президента Румен Радев. По-рано през деня в ефира на бТВ президентът Росен Плевнелиев коментира, че Борисов обмислял да се оттегли от активната политика.

И БСП няма да участва днес в консултациите при президента

Ръководството на ПГ на "БСП за България" няма да участва днес в консултациите при президента. В момента тече второ четене на държавния бюджет, по който има направени десетки предложения.

Десислава Атанасова: Ще върнем мандата, време е за адекватни решения

„Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим заедно. Цялото политическо противопоставяне вероятно ще чуем и видим в едни предстоящи предсрочни избори. Но сега е време за адекватни и държавнически решения - това очакват хората от нас. Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем възможно най-бързо", заяви Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.

ГЕРБ-СДС вече са при президента за консултации

Представители на коалицията ГЕРБ-СДС са в сградата на Президентството за разговори с държавния глава Румен Радев, съобщи БНР.

Рашков: Подчиняването на разследващите органи на прокурора уби инициативността им

„Промените от последните години подчиниха разследващите органи на прокурора и убиха тяхната инициативност”. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков в Академията на МВР, предаде БГНЕС.

Сашо Диков атакува СЕМ

Кандидатът за генерален директор на БНТ Сашо Диков атакува остро настоящия ръководител на националната телевизия Емил Кошлуков при изслушването си в СЕМ. ТВ-водещият бе първият кандидат, който се яви пред медийния регулатор във финалния кръг на надпреварата, пише "Актуално".

Бойко Борисов срещу Плевнелиев: Няма да се оттегля

„ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не дразня, предложил съм кабинет без мое участие. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една силна партия да стане брошка на „Продължаваме промяната“ като ДБ, няма да стане. Категорично избори“.

Бюджетната комисия не даде зелена светлина за диференцирано ДДС

Комисията по бюджет и финанси не прие нито едно от предложенията за диференцирани ДДС ставки. Те бяха няколко. От ИТН предлагаха ставката 9% ДДС да се отнася за плодове и зеленчуци, слънчогледово олио и 0% ДДС на брашното, а от ГЕРБ искаха диференцирана ДДС ставка от 9 % за плодове, зеленчуци, мляко, месо и храни от първа необходимост. От ГЕРБ настояваха още и продължаване на намаленото ДДС за ресторантьорските и кетъринг услуги, съобщи "Актуално".

Консултациите при Радев започват още днес

В понеделник държавният глава Румен Радев ще започне консултации с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент. Те ще се проведат в президентската институция.

Гечев: Позицията на ПП за "Газпром" не е в интерес на България

"БСП ще положи усилия да бъде съставен кабинет, ако това е възможно."

Калфин: Целият свят знае, че изнасяме оръжие за Украйна

"Очевидно войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде дълго събитие. Въпросът е какво би могло да се направи, за да не се повтарят подобни напрежения."
Това каза пред БНР Ивайло Калфин, бивш вицепремиер, бивш външен и социален министър и бивш евродепутат.

Росен Плевнелиев: Борисов е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ

Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ. Това обяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев пред "Тази сутрин".

Ген. Николай Русев: Политици в застой трупат капитал за сметка на ВВС!

Получи се хубав празник в авиобаза Граф Игнатиево! Хората се забавляваха и бяха щастливи! За съжаление отново се намериха хора, които политизираха събитието! Били сме организирали подобни празници ”когато замиришело на избори”!

Панайотов: До дни САЩ започват да сглобяват първия български Ф-16

"САЩ искат България и Македония да решат проблема, тъй като и двете страни са съюзници на НАТО и са приятелски страни на Америка. Едно нещо е сигурно - в САЩ вече на България се гледа на страна, която е направила отстъпки и съответно очаква и Македония да ги направи". Това заяви новият ни посланик в САЩ Георги Панайотов по БНТ.
По думите му, няма натиск от страна на Америка по темата.

Бюджетната комисия заседава извънредно за второ гласуване на актуализацията

Комисията по бюджет и финани заседава извънредно за второ гласуване на актуализацията на държавния бюджет, съобщи NOVA.

Кирил Петков внася оставката на правителството

Премиерът Кирил Петков внася оставката на правителството, след като депутатите гласуваха "за" вота на недоверие, внесен от ГЕРБ, предаде БНТ.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол