Отидете към основна версия

3 042 58

Десислава Атанасова: Възприемането на българите като опитни зайчета струва скъпо - около 10 милиарда

  • десислава атанасова-
  • герб-
  • избори-
  • управление

"Няма друга партия, която да се е разделяла с толкова много хора дори за съмнение за някаква вина. На българите трябва да се говори истината", увери тя

Ние от ГЕРБ имаме опит и в управлението и в опозицията, и това е изключително ценно, докато нашите политически опоненти тепърва се учат, което струва много на българските граждани. Не е толкова важно дали някога си управлявал и какъв негативен опит си натрупал, важното е да можеш да признаваш грешките си, да се учиш от негативния опит, да търсиш възможности за по-добро управление и да не бъдеш чак толкова горделив и със самочувствие без покритие. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Имаме опит и в управление, и в опозиция, а това е ценно. Опонентите ни се учат. Петков заявява, че за последните 7 месеца са се научили да управляват. Възприемането на България като опитно поле и българите като опитни зайчета, струва скъпо. Около 10 милиарда струва", каза тя.

"Не сме били в политическа изолация. Ние бяхме част и сме част от политическия живот. Ние можем да работим качествено в управление, но и в опозиция. Показва го и това, че за първи път правителство бе свалено с вот на недоверие. Ние искаме да живеем по-добре, защото си имаме само една държава", подчерта Атанасова и припомни: "Ние предлагахме едни от най-правилните решения в българския парламент - мораториума върху цената на тока, компенсациите за бизнеса, военната помощ за Украйна. В коалицията, която ни управляваше доскоро, някои от партиите не могат да се похвалят със силна и стабилна електорална подкрепа".

"ГЕРБ досега никога не е предлагал неизпълними програми, приоритети и послания към българските избиратели. Няма друга партия, която да се е разделяла с толкова много хора дори за съмнение за някаква вина. На българите трябва да се говори истината", увери тя.

"В тази година и половина сме в състояние на безвремие. Всички хора разбират, че инфлацията е огромна. Тя не е само привнесена, защото в сходни на България държави положението е различно. При всички положения хората по времето на управлението на ГЕРБ не се тревожеха толкова нито за цената на хляба, олиото и тока, или за това как ще подготвят децата си за училище и т.н. Ние бяхме единствените, които предложихме спешни мерки на управляващите за пълна диверсификация на България от "Газпром", заяви Атанасова.

На въпрос грешка ли беше решението да не се плаща в рубли за газа, Десислава Атанасова отговори: "Не, но трябваше да намерят начин за превалутиране, както другите държави. Ние имаме договор за доставки на газ до края на годината, освен това сме заявили капацитет". "Ние очаквахме 4 пъти по-ниска цена на газа, но вместо това тя се увеличи".

"Бойко Рашков очевидно ще го има и ще присъства в челните места на листите. Ние сме внесли вече искова молба срещу твърденията му, които се оказаха без покритие", съобщи тя.

По повод евентуална следизборна коалиция на ГЕРБ, Десислава Атанасова заяви: "Ние обявихме основни точки, които са необходим консенсус за евроатлантическа коалиция. Има някои национално отговорни позиции, които се вземат с надпартиен консенсус. Ако това ще доведе до по-добър живот на българите - защо не?", каза още тя.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове