Отидете към основна версия

660 0

Строежите по Южното Черноморие спират от 15 май

  • бъдат-
  • слънчев-
  • община-
  • кметът-
  • територията-
  • общината-
  • несебър-
  • слънчев бряг

Строителството на територията на курортен комплекс Слънчев бряг трябва да бъде преустановено на 15 май, става ясно от заповед на кметът на общината Николай Трифонов. Забраната цели нормалното протичане на туристическия сезон лято 2006. Тя ще бъде в сила до 30 септември, съобщиха още от общинската администрация.

За старата и новата част на Несебър ограниченията влизат в сила от 1 юни, а за курортните селища Равда, Кокалу - в землището на Несебър, Св. Влас, местността Инцараки, вилно селище Зора, Елените и Обзор - от 15 юни. При преустановяване на строителните и монтажните работи в посочените срокове е необходимо обектите да бъдат обезопасени, тротоарите и уличните платна около тях - почистени, а разположените извън строителните площадки материали оградени по установения ред. След това трябва да се пристъпи към възстановяване на засегнатите зелени площи, като се вземат мерки за почистването им и засаждането им със съответните видове декоративна растителност, гласи кметската заповед.

След влизането в сила на забраната ще бъдат организирани пропускателни пунктове с цел недопускане на тежката техника в комплекса Слънчев бряг. Пунктовете ще бъдат разположени в района на КПП Кошарица, на разклона за Тънково, на обходен път Варна - Тънково -Слънчев бряг, в района на складовата база на Слънчев бряг и на кръговото кръстовище Слънчев бряг - Несебър.

До средата на май ще спрат строежите и на територията на община Поморие, въпреки че туристи в региона се очакват още през април. До края на същия месец градът ще бъде почистен и благоустроен, заяви кметът Петър Златанов.

"Ако строителството на територията на община Приморско продължи след 15 май, ще бъдат налагани глоби до 1000 лева”, категоричен е кметът на общината Димитър Димитров. Същият срок е обявен и за урбанизираните територии на община Созопол, нарушителите ще бъдат глобявани съгласно изработената за целта общинска наредба.

В момента на територията на Приморско се изграждат повече от 50 хотела и заведения. В община Царево срокът на спиране на строежите ще е плаващ - до 15 юни, тъй като туристите пристигат по-късно в тази част на Черноморието, каза кметът на общината Петко Арнаудов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини