Отидете към основна версия

536 0

Трикратен срив в Рига

  • година-
  • около

От пролетта на миналата година цените на жилищата в столицата на Латвия Рига са паднали 3 пъти и сега са на ниво около 575 евро за квадратен метър, съобщава местният сайт Db.lv, позовавайки се на статистика на посредническата агенция BaltHaus.

В същото време в началото на юни обявите за продажба на апартаменти в Рига са 2 пъти по-малко в сравнение със същия месец на миналата година. Подобен срив на предлагането се наблюдава навсякъде в бившата съветска република. Според местни брокери собствениците изтеглят офертите си от пазара и не искат да продават на толкова ниски цени.

Прогнозата на експертите е, че в близките няколко месеца е трудно да се очаква стабилизация на жилищния пазар в Рига. Наскоро Global Рroperty Guide публикува статистиката, според която недвижимите имоти в Латвия са поевтинели за година с около 40 процента и така страната е лидер по спад на цените в целия свят.

Заради кризата 300 местни граждани вече не са в списъка на милионерите, защото притежаваните от тях имоти са поевтинели драстично, съобщава латвийската телевизия LTV. Преди година броят им е бил около 1000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини