Last news in Fakti

12 Юни, 2009 00:00 535 0

Трикратен срив в Рига

  • година-
  • около
От пролетта на миналата година цените на жилищата в столицата на Латвия Рига са паднали 3 пъти и сега са на ниво около 575 евро за квадратен метър, съобщава местният сайт Db.lv, позовавайки се на статистика на посредническата агенция BaltHaus.

В същото време в началото на юни обявите за продажба на апартаменти в Рига са 2 пъти по-малко в сравнение със същия месец на миналата година. Подобен срив на предлагането се наблюдава навсякъде в бившата съветска република. Според местни брокери собствениците изтеглят офертите си от пазара и не искат да продават на толкова ниски цени.

Прогнозата на експертите е, че в близките няколко месеца е трудно да се очаква стабилизация на жилищния пазар в Рига. Наскоро Global Рroperty Guide публикува статистиката, според която недвижимите имоти в Латвия са поевтинели за година с около 40 процента и така страната е лидер по спад на цените в целия свят.

Заради кризата 300 местни граждани вече не са в списъка на милионерите, защото притежаваните от тях имоти са поевтинели драстично, съобщава латвийската телевизия LTV. Преди година броят им е бил около 1000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА