Отидете към основна версия

9 Април, 2015 19:23, обновена 9 Април, 2015 19:23 2 922 4

Било е забранено да има работници на строежа (ОБНОВЕНА 19.20 ч.)

  • хотел-
  • вероника-
  • разрушаване
Снимка: БТА

В района на хотел „Вероника” вчера – 8 април, е дадено разпореждане в 16.00 часа в района на обекта да няма работници. Причината е, сградата видимо е била наклонена. Все още се изяснява кой е нарушил заповедта дадена от координатора, представител на „Планекс”. Неизвестното лице е дало заповед на работниците да влязат с ръчни къртачки и резачки в сградата на хотела, за да разрушат колоните.

От Главна инспекция по труда (ГИТ) заявиха, че при тях не е постъпвала информация за разрушителни действия в хотела и че по думите на работници е била издадена заповед да не се влиза в обекта.

Възложител на строителния обект е „Международен Панаир Пловдив” АД.  От своя страна, компанията е възложила извършването на строително-монтажните работи на „Планекс” ООД. Последните от своя страна, наемат „Бултранспорт груп” ЕООД, а те друга фирма, чието име и до момента не е установено.

19.20 часа

Всички строително-монтажни работи в района на срутилия се хотел "Вероника" веерта в сряда, са забранени, след извършена проверка на място от служители на РО НСК Варна, съобщиха от Министрество на регионалното развитие и благоустрство. Назначена е техническа експертна комисия, която ще заседава по случая между 15 и 30 април.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини