Last news in Fakti

9 Април, 2015 09:30 1 925 3

Продължава издирването на тримата затрупани

  • хотел-
  • срутване-
  • вероника
Продължава издирването на тримата затрупани - 1
Снимка: БТА

Един загина, а трима остават затрупани под отломките от срутилия се вчера в 17.30 часа хотел „Вероника” в курорта „Слънчев ден”. Роднините на затрупаните казват, че има и четвърти изчезнал, съобщава Нова телевизия. Термокамерата, която се използва за да се локализира мястото на хората, не е открила нищо до момента.

Цяла нощ е продължило разчистването на отломките. Към 03.00 часа през нощта е включен и втори багер. В 02.00 часа през нощта е пристигнал и екипът на БЧК, който включва куче. „След като разкрият някаква част пускат кучето, но за съжаление към момента без резултат”, каза Купен Пшов, директор на „Гражданска защита” към община Варна, цитиран от аг. „Фокус”.

Работниците не са били на трудови договори. Плащало им се е по 30 лв. на ден в края на работния ден. Днес се очаква на мястото на инцидента да дойдат инспектори на ДНСК. Разчистването продължава и в момента.

Хотел „Вероника” е собственост на пловдивския бизнесмен Георги Гергов. Плановете са били на мястото на срутилия се хотел през есента да тази година да започне строителството на нов хотел. Изпълнител е комплекс „Планекс”. За imot.bg от там заявиха, че те не изпълняват разрушителните дейности, а те са възложени на подизпълнител. В медиите се появи информация, че въпросния подизпълнител е наел друга фирма, която да разруши хотела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ато гос

    0 0 Отговор
    Има да чакате - Св. св. Константин и Елена е територия на ТИМ и в момента ако отидете на другия край до детската градина на ТИМаджийте "Щарл Перо" ще видите новия им комплекс, който се достроява. НЯМА да има виновни за тази трагедия, освен ако ДПС, БХК и Евророма не се надигнат да търсят отговорност за смъртта на ромите- а това няма да стане, защото срещу ТИМ скачат само самоубийци, бездетни и болни от рак...

    Коментиран от #2

  • 2 Профи

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ато гос":

    Страшни глупости си написал, пък и неграмотно...
    Само да ти кажа, че ТИМ нямат нищо общо - хотелът е на Гергов (БСП - Пловдив). Отделно от това, БХК може да ти помогне само ако си кришнар или майка-кърмачка.

    Коментиран от #3

  • 3 ато гос

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Профи":

    Кой си мислиш ще довърши строежа, когато лишат ПЛАНЕКС от изпълнение? Я се замисли, колко грамотен трябва да бъдеш, че да отървеш шамарите на яките момчета от количките с надпис "ТИМ"? Успех!