Отидете към основна версия

10 409 6

Най-полезното помещение в жилището

  • мокро помещение-
  • удобство-
  • хаусмайстер

Мокрото помещение – е едно от най-полезните сервизни помещения в дома - мястото, където би трябвало да перем и сушим дрехите си, където можем да сложим и дъската за гладене, а при по-голям обем да използваме и за други дейности – да мием краката на кучето, например. За съжаление, такова помещение често не е планирано при изграждането на домовете ни, дори и при част от новото строителство или пък се приема за лукс вместо като необходимост, но при желание винаги можем да компенсираме това по един или друг начин. Като добавим такова специализирано място например в края на някой удобен за целта коридор или само на една подходяща за целта стена. Хаусмайстер ще ви предложи решение и ще ви помогне да го реализирате по най-лесния за вас начин.

А какво бихте казали, ако изобщо не ви се налага да пренасяте мръсните дрехи до коша за пране? Ето една такава възможност, проектирана от американско студио:

Тази светеща тръба идва от горния етаж, където е разположена банята, а помещението, което е превърнато в място за пране, сушене, гладене и т.н., е бившият тъмен коридор, водещ към градината в задната част на къщата. Тръбата е направена от огнеупорно стъкло, осветено с оптични кабели и така се превръща в акцент на модерно проектираното помещение, снабдено с всички удобства.

Ако нямате възможност да използвате цяла стая, можете да скриете пералнята и сушилнята в един шкаф в краен случай и в банята, където да бъдат вградени и рафтове за кошовете с пране, препаратите и всичко необходимо:

Важното е да знаем, че е възможно да организираме живота си у дома по най-удобния за нас начин, дори на съвсем малка площ и че разполагането на пералнята в кухнята не е най-хигиеничното решение, нито най-удобното. Освен това то ще ви лиши от полезна площ и едно временно с това ще ви натовари с допълнителен шум.

Теменужка Захариева

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини