19 Декември, 2015 10:11 2 825 4

С настроение за празниците

  • хаусмайстер-
  • дом-
  • празници

Празничните дни са вече съвсем наскоро - подготвихте ли дома си за тях? Особено стаите, в които ще се забавлявате и ще посрещате гостите си.

Все още има време да направите някои бързи подобрения, но затова трябва да се действа веднага. Прегледайте внимателно най-важните стаи като започнете със зоната, която посреща всеки - антрето - и която веднага създава общото, но и най-запомнящо се първо впечатление. След това продължете към дневната и мястото за хранене, банята или тоалетната, определена за гости. Обърнете специално внимание на кухнята, защото гостите често обичат да се събират там.

Откриете ли, че нещата не отговарят на изискванията ви, действайте бързо, преди да започнете да обмисляте и подготвяте подаръците и храната. Хаусмайстер ще ви помогне да направите дома си празничен – и с избора на цветовите комбинации и с бързо и лесно обновяване, без излишни разходи и нерви.

Направете списък на стаите, изискващи внимание и къде е необходимо боядисване и обновяване - стени и всякакви други повърхности. След това следва забавната част - избора на цветни схеми и комбинации. Въз основа на тях изберете и цветовете на Коледните декорации.

Ако искате да сте в крак с тенденциите и обявените наскоро от института Panton за цветове на 2016 година двойката розово и светло синьо, използвайте ги в цветните схеми за стаите си и за празничната украса. А за да е още по-празнично, добавете отблясъци на злато и мед - те се комбинират чудесно и с двата пастелни цвята. Най-лесният начин да ги включите в декорацията на дома си е чрез подвижните текстилни елементи като завеси, възглавнички, покривки и салфетки. Или пък с красиви съдове за сервиране, координирани с тях:

При избора на боя имайте предвид, че гланцираните варианти са по-устойчиви на петна, по-лесно се мият и увеличават зрително светлината в интериора.

И не забравяйте, че един оригинален тапет, поставен само като акцент на едната стена или част от нея е най-бързият начин да обновите стаята.

Друг бърз начин е да смените осветлението с впечатляващ нов полилей, който също може да послужи като акцент на празничната декорация.

И когато сте готови с големите повърхности, вече е време да се помисли и да малките красиви празнични акценти, които са основна част от празничното настроение - много от тях могат да бъдат направени от естествени продукти.

Важното е домът ни да е уютен, топъл и гостоприемен, настроението във всяка част от него да е празнично, както и на всеки от нас.

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 omnia mea

    1 0 Отговор
    Тоест, за да се подготвя за коледните купони, трябва да пребоядисам стените?
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Изпращаме една от най-катастрофалните години за българския летен туризъм!......
  • 3 onq s konq

    1 0 Отговор
    А това вързаното около свещите на най-долната снимка са тротилови шашки.Ясно е указано на снимката че е желателно да се ползват на двора за подобаващо изпращане на старата година,защото вътре в жилището може да опушат стените или да прегорят покривката.
  • 4 бай Иван

    0 0 Отговор
    Смятам,че със всяка следваща година желанието ни за празнуване силно намалява.Едва вчера успях да се разплатя със задълженията си към всички алчни кръвопийци!От днес до края на годината ще работя и парите които спечеля, ще са само за мен! Ураааааа!