Last news in Fakti

19 Януари, 2016 09:11 21 371 9

Тенденция в баните: лентовите сифони

  • хаусмайстер-
  • баня-
  • сифони

Може да не сте забелязали, но сифоните в банята имат голямо значение и като дизайн и като функция - не по-малко, отколкото смесителите. Те ни осигуряват безпроблемното оттичане на водата и спокойното използване на банята. Така че, ако имате намерение да ремонтирате банята си или само да я обновите, възползвайте се от възможността да смените и сифона й, ако той не отговаря на съвременните изисквания. Но за да направите правилния избор е важно да имате достатъчно информация. Специалистите от Хаусмайстер ще ви предложат не само най-подходящото решение конкретно за вашата баня, но и ще го реализират бързо и безпроблемно.

Една от налагащите се тенденции в модерните бани са лентовите сифони. Те са модерно, функционално, хигиенично и често предпочитано решение за осигуряване на добро отводняване на банята и съвсем не е случайно, че имат все по- голяма популярност при проектиране на съвременната баня. Линейните подови сифони  дават възможност за реализиране на нестандартни дизайнерски решения и такива, при които върху сифона се полага плочка от подовата настилка, така че той остава максимално дискретен. Дори и банята ви да не е голяма като площ, основното предимство на лентовите сифони е техният по-висок дебит на оттичане на водата, което към елегантния дизайн добавя улеснено отводняване на банята.

Тенденция в баните: лентовите сифони

Лентовите сифони могат също така да се поставят и хоризонтално - върху стената на нивото на пода или пък да се комбинират със светодиодно осветление. При някои модели със светодиоди течащата вода в канала служи за контакт и светлината се активира, когато потече достатъчно количество вода и гасне при спиране на водата. Източникът на енергия са две малки зареждащи се батерии, които могат да ви служат безпроблемно до 40 часа без зареждане.

Тези сифони са предпоставка и за една друга популярна тенденция: все по-често се забелязва елиминиране на отделната душ кабина, което веднага увеличава зрително и реално пространството в банята, а то се счита за един от най-луксозните елементи. Душ, отделен само със стъклена преграда и без праг позволява и много по-лесно поддържане на чистотата.

При поставяне на сифона, можете да го ползвате и като разграничителна линия между сухата и мократа част на банята си, той ще спира водната струя, която идва от душа, без да й позволява да мокри другата част на банята.

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    3 0 Отговор
    Ще спира водната струя от душа, но пръските и капките не и пак ще е мокра цялата баня.
  • 2 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Красиво ама след като се окъпеш някой да мине и да изчисти всичко. Иначе ще е 5 минути душ 35 чистене
  • 3 Gosta

    2 0 Отговор
    Чистенето няма да е повече отколкото с обикновен сифон, защото всяка баня трябва да е направена с наклон на пода. Дали наистина ще отводнява по-успешно е спорен въпрос тъй като отива в една и съща тръба. Изглежда елегантно иначе :)
  • 4 Ото

    3 0 Отговор
    Като цяло най-доброто приложение на тези сифони е под вратата на зидана душ кабина. Поемат доста добре водата и цялата баня ти стои суха. Самата баня трабва да си е прилично голяма. Иначе за малка баня не е оправдано според мен. Още повече на цени от около 150 до 450 лв за подобен сифон.
  • 5 незнайко

    0 1 Отговор
    Тези сифони позволяват, баните да се изграждат с големи терикотни плочи, при които е трудно правенето на наклони, към малък кръгъл сифон. Мрасотията която остава под решетката, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се мие.
  • 6 ъп

    0 0 Отговор
    тоя лентов по голям от банята.
    как?как да го сложа
  • 7 ДЯДО АЧО

    1 0 Отговор
    много глупости съм чел но като някои мнения за лентовия сифон тук несъм чел досега
  • 8 Мими

    1 1 Отговор
    Малкия сифон го запушвам с кофа, когато не се къпя, за да не влизат хлебарки. Ама за този сифон ще ми трябва корито. Не мерси!
  • 9 хаха

    1 0 Отговор
    От над 15-ет години ги монтираме,а те чак сега станаха модерни :-)