Last news in Fakti

26 Януари, 2016 09:37 3 650 1

Тенденциите в интериора от панаира в Кьолн тази година

  • хаусмайстер-
  • интериор-
  • кьолн

Януари е месецът на няколко от големите изложения за мебели и продукти за дома, които очертават основните тенденции в интериора за започващата година. Интересно е, че обединяващите теми и насоки на търсене тази година и на Heimtextil във Франкфурт, и на панаира в Кьолн и на Maison et Objet в Париж са комфортът във всичките му различни аспекти и благополучието. Във времена на несигурност е естествено да се стремим да направим поне дома си максимално удобен, уютен и безопасен. Такава е целта и на специалистите от Хаусмайстер - с информираност и професионализъм да помогнем на клиентите си да се възползват от най-добрите предложения на дизайнери и производители, за да постигнат това.

А най-добрия начин да постигнем личен комфорт е като адаптираме мебелите към собствените си изисквания и начин на живот. Тази тенденция на индивидуализация все по-малко ще се възприема като лукс. Особено при наблюдаващото се намаляване на жилищното пространство, най-вече в големите градове.

Тенденциите в интериора от панаира в Кьолн тази година

Според проучване на Асоциацията на търговците на мебели в Германия, проведено преди самия панаир в Кьолн, основните тенденции са за намаляване на размера на жилищата в резултат на пренасищане на големите градове и нарастване на цените и наемите. А това изисква леки, гъвкави и достъпни мебели, подходящи за малки жилища.

Тенденциите в интериора от панаира в Кьолн тази година

Но същевременно домовете ни щe станат 'по-здрави', защото много хора днес предпочитат екологични материали и също така информираността ни за начините и средствата за опазване на природата нараства. Очаква се отоплението и осветлението да продължат да стават все по-енергийно ефективни. Тенденциите при мебелите се свързват с така наречената оптимизирана ергономичност - все повече ще имаме възможност да разполагаме с регулируеми по височина кухненски плотове, бюра и легла. Все по-търсени стават мобилните фитнес приложения, които да мотивират хората да се упражняват в дома си, а това прави дома едно удобно пространство за фитнес тренировки.

Тенденциите в интериора от панаира в Кьолн тази година

Променя се и визията за кухнята и банята - баните вече не са само място за лична хигиена, а удобна стая за възстановяване и зареждане. А кухните  не се ограничават единствено до функционалност и изчистен дизайн - тук също е необходимо да се чувстваме максимално комфортно и уютно. Домът е отворен и гъвкаво организиран, без ясно разграничаване и функционално разделяне, както показа проектът “Das Haus – Interiors on Stage” на Sebastian Herkner (снимката горе).

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    1 0 Отговор
    Тези тенденции видяхме в Кьолн на Гарата ,сега тези мебели на бежанци ги подарете,за да не им нарушавате рахатлъка и по едно момиче им подарете,това ви можете най добре..