Отидете към основна версия

3 273 6

Никой няма право да строи без документи

  • гърмен-
  • къщи-
  • премахване
Снимка: БТА (архив)

„Всички сме равни пред закона, а той постановява, че никой няма право да строи без документи. Правителството трябва да има нулева толерантност към незаконните сгради, независимо от вида им или етноса на хората, живеещи в тях”. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира казуса с незаконните постройки в Гърмен.

Общо 124 е броят на незаконните постройки в Гърмен, като 102 от тях трябва да бъдат съборени. „Имаме готовност за премахване на 22 сгради: 2 бяха временно отложени, поради запитването на съда, а за 20 вече има избран изпълнител“, уточни министър Павлова. Тя обясни, че на хората, живеещи в незаконните постройки, трябва да бъде предоставена декларация, чрез която да заявят нужда от предоставяне на временно настаняване. „След като бъде осигурено такова, особено за семействата, в които има деца, ще може да пристъпим към поетапно и по график премахване на незаконните сгради”, уточни Павлова.

„Политиката ни е последователна. Виждате, че премахваме незаконни сгради и във Варна, Стара Загора и в Бургас. Не трябва да правим изключения, трябва да спазваме закона“, каза тя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини