Отидете към основна версия

8 780 4

Богати забраняват строеж на евтини жилища

  • ню йорк-
  • жилища-
  • строителство-
  • цени

Жителите на Хемпстън (луксозно предградие на Ню Йорк), искат да бъде забранено строителството на жилища от средния ценови клас до техните имения, съобщава американското издание New York Post. Застрояването буквално ще „асфалтира” рая, в който богатите живеят, пише в петицията, а също така ще влоши водоснабдяването и транспортната мрежа. Също така строителството на толкова много жилища ще доведе до повече ученици в местното училище, както и ще натовари цялата инфраструктура в района.

Плановете са в Хемпстън да бъдат построени 15 къщи с 36 жилища, които да се отдават под наем под средните за Ню Йорк наемни нива – от 1100 USD до 2300 USD на месец. За социалните жилища в луксозния квартал ще могат да кандидатстват само семейства, чийто годишен доход на домакинство не надвишава 106 200 USD.

Плановете са в новите апартаменти да бъдат настанени 97 души. Сградите трябва да бъдат пуснати в експлоатация през 2019 г.

Хампстън се намира на крайбрежието на Атлантическия океан, на изток от от Ню Йорк. В състава му влизат 19 населени места. Имотите там са най-скъпите в САЩ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини