8 Юни, 2016 10:11 8 765 4

Богати забраняват строеж на евтини жилища

  • ню йорк-
  • жилища-
  • строителство-
  • цени

Жителите на Хемпстън (луксозно предградие на Ню Йорк), искат да бъде забранено строителството на жилища от средния ценови клас до техните имения, съобщава американското издание New York Post. Застрояването буквално ще „асфалтира” рая, в който богатите живеят, пише в петицията, а също така ще влоши водоснабдяването и транспортната мрежа. Също така строителството на толкова много жилища ще доведе до повече ученици в местното училище, както и ще натовари цялата инфраструктура в района.

Плановете са в Хемпстън да бъдат построени 15 къщи с 36 жилища, които да се отдават под наем под средните за Ню Йорк наемни нива – от 1100 USD до 2300 USD на месец. За социалните жилища в луксозния квартал ще могат да кандидатстват само семейства, чийто годишен доход на домакинство не надвишава 106 200 USD.

Плановете са в новите апартаменти да бъдат настанени 97 души. Сградите трябва да бъдат пуснати в експлоатация през 2019 г.

Хампстън се намира на крайбрежието на Атлантическия океан, на изток от от Ню Йорк. В състава му влизат 19 населени места. Имотите там са най-скъпите в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    1 1 Отговор
    еййййййй, таман се записах :) язък !
  • 2 Брех

    1 0 Отговор
    106 000 хич не е социален доход, Е не е голям определено, но не са бедни. При двама души с доход в едно семейство това е около 53 000 годишно или около $4400 на месец. Дори за щатите това не е малък доход - е за Ню Йорк май може да си е малък ;-). Иначе са прави хората. Не става със смесване на социално несъвместими общности ;-). Току виж някое дете "прихванало" и отишло на училище с автобус вместо с Бентлито.
  • 3 АСЧБ

    1 0 Отговор
    На кой му пука за мазните богаташчета? Богати са , но не могат да си обслужват жените и се налага аз да ходя и да ги лашкам по цяла нощ!
  • 4 Morgoth

    0 1 Отговор
    Малко е. Един добре платен служител средна класа получава бруто $100к на година. Ако в семейството и двамата са такива с 200 бона се класират в горната част на средната класа. Със 100 за двамата са в долната част.