Отидете към основна версия

2 402 0

Пет държави продават един имот

  • югославия-
  • къща-
  • продажба-
  • ню йорк

Къща за 50 млн. USD купена от Тито през 1947 г. ще бъде продадена, а парите ще се разделят между петте държави наследнички на някогашна Югославия – Сърбия, Хърватия, Словения, Македония и Босна и Херцеговина.

Две са особеностите на историческата сграда, построена през 1904 г. Първата е, че се намира на Пето Авеню, а втората, че интериорът наподобява този на френския дворец Версай. Стълбището е от бял мрамор, а на покрива има позлатен прозорец. Таваните са с фрески на ангели и облаци. Имотът се състои от 20 стаи, осем бани и разполага с два асансьора.

„Всичко по отношение на интериора на имота е автентично и непроменено, така че всеки, който го купи, придобива част от историята на Ню Йорк”, казва брокерът, на когото е поверено да намери нов собственик на „Къщата на Бекман” (на името на първия й собственик - Робърт Ливингстън Бекман).

Строителството на къщата е струвало 60 000 USD. Само няколко години по-късно цената на имота нараства до 725 000 USD и един от най-скъпо продаваните имоти в Ню Йорк. Преди да бъде продаден за 300 000 USD на бивша Югославия, имотът сменя няколко собственика.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини