Отидете към основна версия

15 973 8

Рязко поевтиняване на имотите в съседна столица

  • гърция-
  • жилища-
  • цени
Снимка: АР/БТА

Цените на жилищата в Атина към момента са толкова ниски, че в някои райони се продават на една десета от пазарната им стойност. През първото тримесечие е било възможно придобиването на цена от 100 EUR/кв.м. при пазарна стойност от 1250 EUR/кв.м., пише гръцкото издание Greek Reporter. Така например, в Перистери (северозападно от Атина) жилище, построено през 1967 г., е продадено срещу 320 EUR/кв.м., при реална цена от 1050 EUR/кв.м. Апартамент с площ 116 кв.м., построено през 1989 г., е било купено за сумата от 35 000 EUR при положение, че пазарната цена е 145 000 EUR.

В повечето случаи апартаментите се продават пет-шест пъти по-евтино от реалната им цена. Много собственици не са в състояние да си плащат данъците или имат други задължения към имота и затова са принудени да се разделят с тях.

Цените се намират на много ниски нива, отчитат експерти. В доста от случаите цените по документи са по-ниски от реалните. Това се обяснява с факта, че част от парите по сделката се предават неофициално.

Луксозният сегмент също е привлекателен, тъй като икономическата криза понижи цените и там. Това обаче няма да продължи дълго предупреждават експерти.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини