Last news in Fakti

7 Август, 2017 10:11 6 010 2

Двойно повече чужденци купуват имоти в Гърция

  • гърция-
  • цени-
  • имоти-
  • чужденци
Двойно повече чужденци купуват имоти в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

От януари до април 2017 г. чуждестранните инвеститори са вложили 135 млн. EUR в сектора на недвижимите имоти. Това е с 51.7% повече в сравнение със същия период на предходната година. За сравнение, за цялата 2016 г. инвестициите са 270 млн. EUR., или с 45% повече в сравнение с 2015-а, посочва в свои материал гръцкото издание Ekathimerini.

Основната причина за ръста е положителната динамика в сферата на туризма. Интересът не е само към ваканционни имоти, но и градски апартаменти с цел краткосрочното им отдаване под наем.

Значителна част от инвестициите идват от Китай, Русия и Турция. Повечето от тях се стремят да купят имоти на стойност минимум 250 000 EUR с цел получаването на „Златна виза”, благодарение на която ще могат да получат 5-годишно разрешение за пребиваване в Гърция.

Наблюдава се ръст в придобиването от страна на чужденци на няколко имота наведнъж на обща стойност 250 000 EUR, който след това се отдават краткосрочно под наем.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек Салам Народен

    21 1 Отговор
    ...Основната причина за ръста е положителната динамика в сферата на туризма. ...

    Как го рече само.Фамозно!

    Основната причина е рязкото поевтиняване на имотите,както и да го наричате.Ъхъ.
  • 2 форо

    4 1 Отговор
    Доста българи също инвестират там. Нека тука вдигат цените и парите да отиват към Гръцко.