Отидете към основна версия

3 922 6

Трансформацията е възможна (СНИМКИ)

  • имоти-
  • цена-
  • 1 eur-
  • ливърпул

Преди дни ви съобщихме за държавите, в които могат да се купят недвижими имоти (бел. ред. предимно апартаменти и къщи) на цена от 1 EUR. Какво става с тези имоти обаче и дали новите собственици спазват уговорките, срещу които са успели да ги придобият на практика без пари?

Примерът е от Англия. Преди година кенийското семейство Сам и Рейчъл Камау, което от 16 години работи в Ливърпул, успява да се сдобие с къща в английския град срещу символичната цена от 1 EUR.

Това става благодарение на програмата Homes for a Pound Plus, която се реализира от местните власти. В рамките на проекта се продават над 6000 стари къщи. Купувачи определено не липсват, въпреки изискването да са местни жители.

Влизайки в имота семейството се натъква на крайно нелицеприятна картинка. Къщата е била за основен ремонт – като се почне от покрива и се стигне до парапета на стълбите. Камау обаче решават, че след като на практика са получили безплатен дом, могат да отделят повече средства за ремонт. Той е отнел близо година, но кенийското семейство е убедено, че това е най-ценното вложение, което са направили в своя живот.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини