16 Ноември, 2017 06:21 3 896 6

Трансформацията е възможна (СНИМКИ)

  • имоти-
  • цена-
  • 1 eur-
  • ливърпул

Преди дни ви съобщихме за държавите, в които могат да се купят недвижими имоти (бел. ред. предимно апартаменти и къщи) на цена от 1 EUR. Какво става с тези имоти обаче и дали новите собственици спазват уговорките, срещу които са успели да ги придобият на практика без пари?

Примерът е от Англия. Преди година кенийското семейство Сам и Рейчъл Камау, което от 16 години работи в Ливърпул, успява да се сдобие с къща в английския град срещу символичната цена от 1 EUR.

Това става благодарение на програмата Homes for a Pound Plus, която се реализира от местните власти. В рамките на проекта се продават над 6000 стари къщи. Купувачи определено не липсват, въпреки изискването да са местни жители.

Влизайки в имота семейството се натъква на крайно нелицеприятна картинка. Къщата е била за основен ремонт – като се почне от покрива и се стигне до парапета на стълбите. Камау обаче решават, че след като на практика са получили безплатен дом, могат да отделят повече средства за ремонт. Той е отнел близо година, но кенийското семейство е убедено, че това е най-ценното вложение, което са направили в своя живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    18 2 Отговор
    Браво на хората!

    Коментиран от #2

  • 2 АнуЛ

    8 13 Отговор

    До коментар #1 от "Супер":

    Негри, не хора! Хъ хъ Хъ
  • 3 Пръцко

    16 0 Отговор
    "Трансформацията е възможна" - даа, засега в Европата, скоро и у нас!
    Подмяната на традиционното бяло християнско население на континента върви с пълна сила...
  • 4 kjl

    13 0 Отговор
    Сигурен съм, че квартала е същият лайнарник като къщата която са купили. Е, може би е по-добре от саваната и керпичената колиба.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Ъки

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "kjl":

    Виж снимката, където държат монетата и обърни внимание на вратата до тяхната )))
  • 6 сойкаПрисмехулка

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "kjl":

    Спорно е дали кварталът и къщата са по-добри или по- лоши от този квартал, в който се намира мухлясалата панелка, в която живееш.