Отидете към основна версия

10 334 11

Искат да продадат гара „Пионер”

  • гара-
  • пионер-
  • продажба

Големи разходи с поддържането на гара „Пионер” е основната причина собственикът на имота Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) да реши да го продаде. Информацията дойде в отговор на запитване от страна на общинския съветник Стефан Марков към Националната компания.

В края на 2017 г. Столичният общински съвет се обърна със запитване към НКЖИ за мотивите, поради които иска да продаде имота. Марков припомня, че той се намира в близост до Борисовата градина и е необходимо да се изясни какво ще се случва с имота, чиято данъчна оценка е 500 000 лв. По градоустройствен план теренът е отреден за отдих и спорт.

От отговора на компанията става ясно, че никой от НКЖИ не е разговарял със Столична община, която да прецени кое е най-целесъобразното решение за имота на гара „Пионер”. Към момента той може да се използва само за жп гара или спирка, но не се ползва по предназначение. На гара „Пионер” към днешна дата се използват строителни материали. Според Марков не е редно в част от Борисовата градина да се продават материали. Важно е да се отбележи, че бъдещият собственик на имота може да промени предназначението му. „Мястото е важно и най-правилно е да бъде прехвърлено на Столична община, която да прецени какво ще е полезно да се случи там”, казва Марков.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини