Отидете към основна версия

3 569 7

Жена измамила 29 души с жилище под наем

  • жилище-
  • наем-
  • измама-
  • варна
Снимка: Shutterstock

Екатерина М., която е обвинена в отдаването на жилището на баща си под наем на 29 души. 34-годишната жена е обаче не се е явила пред Варненския районен съд и той е постановил промяна на мярката й за неотклонение от "Подписка“ в "Задържане под стража“.

Висшистка, която е майка на три деца, само за периода от 1 март до 30 юли 2015 г. е успяла да набави за себе си имотна облага, като възбудила и поддържала в заблуждение 29 кандидати да наемат апартамента, припомня varna24.bg. Общата стойност на причинената имотна вреда на измамените е в размер на 12 960 лв.

Схемата на всичките измами е приблизително една и съща. По обява във вестник или в сайт Екатерина М. публикувала, че отдава апартамент под наем. За връзка с нея посочвала личния си мобилен телефон. В същото време преглеждала и сайтове, в които различни хора търсели под наем жилище във Варна. Обаждала се на търсещите, уговаряла си среща и показвала предлаганото под наем жилище, в което били и трите й деца. Искала и капаро или наем за месец или повече от харесалите имота. Когато наемателите искали да се нанесат, подсъдимата започвала да изтъква проблеми с документите на едно от децата си, които трябвало да изведе зад граница.

Предстои 34-годишната жена да бъде издирена и задържана за явяването й пред Варненския районен съд, където ще отговаря за престъпление по член 209, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние. Междувременно тя е била осъдена за друго престъпление.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини