Last news in Fakti

13 Април, 2018 09:27 3 558 7

Жена измамила 29 души с жилище под наем

  • жилище-
  • наем-
  • измама-
  • варна
Жена измамила 29 души с жилище под наем - 1
Снимка: Shutterstock

Екатерина М., която е обвинена в отдаването на жилището на баща си под наем на 29 души. 34-годишната жена е обаче не се е явила пред Варненския районен съд и той е постановил промяна на мярката й за неотклонение от "Подписка“ в "Задържане под стража“.

Висшистка, която е майка на три деца, само за периода от 1 март до 30 юли 2015 г. е успяла да набави за себе си имотна облага, като възбудила и поддържала в заблуждение 29 кандидати да наемат апартамента, припомня varna24.bg. Общата стойност на причинената имотна вреда на измамените е в размер на 12 960 лв.

Схемата на всичките измами е приблизително една и съща. По обява във вестник или в сайт Екатерина М. публикувала, че отдава апартамент под наем. За връзка с нея посочвала личния си мобилен телефон. В същото време преглеждала и сайтове, в които различни хора търсели под наем жилище във Варна. Обаждала се на търсещите, уговаряла си среща и показвала предлаганото под наем жилище, в което били и трите й деца. Искала и капаро или наем за месец или повече от харесалите имота. Когато наемателите искали да се нанесат, подсъдимата започвала да изтъква проблеми с документите на едно от децата си, които трябвало да изведе зад граница.

Предстои 34-годишната жена да бъде издирена и задържана за явяването й пред Варненския районен съд, където ще отговаря за престъпление по член 209, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние. Междувременно тя е била осъдена за друго престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7777777

    6 7 Отговор
    Брокерка ли е?

    Коментиран от #2

  • 2 ПРО

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "7777777":

    Честно ли това ти хрумна първо ???
  • 3 Гост

    6 0 Отговор
    Брокерка?!' Измамничка , е не четем ли? Аз лично съм измамен и пуснал жалба като един от 29-те. Кой брокер ще се скрие после? Много нагла о страхлива. Като ме видя на улицата трепереше. Ще и дойде реда. Децата, приемни родители ще видят сега.
  • 4 да бе

    3 4 Отговор
    тук като няма посредник Агенция, кой е виновен.. будали ,които мразят агенции и скат да минат на тънко, за едни 150лв. комисионната сега ще духат супата.

    Коментиран от #7

  • 5 ЕХА

    5 1 Отговор
    29 жертви ,колко бързо се намират хора за безплатна закуска, ей така дай ми 400лв.капаро ,а утре ела да пиеш една студена вода.А преди това сигурно викаха-всички агенции са мошеници, искат за един оглед да те вземат душичката,да те смъкнат кожата..А тук хем ти смъкнаха кожата ,хем си без жилище..браво.За това през Агенция за имоти и после с договор ако случи се нещо при тях.
  • 6 браво краво

    0 2 Отговор
    Нормално е, всеки иска да спести, защо да дава на агенция пари, просто така се случи, друг път пак по същия начин и пак ще бъбрим, народа е упорит.
  • 7 Да бе

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "да бе":

    Комисионната е един наем от наемателите и един од наемодателите. Е 800 лева.