Отидете към основна версия

28 108 9

Продават къщата на собственика на най-голямата финансова пирамида

  • къща-
  • сащ-
  • meйдoф

Тези, които се интересуват малко по-задълбочено от финанси едва ли не са чували термина „Схемата на Понци”. Днес терминът е синоним на всякакви незаконни финансови операции, които обещават бързи и високи печалби на потенциални инвеститори. Печалбата се изплаща на старите инвеститори от новите такива. Схемата е кръстена на Чарлз Понци – американец от италиански произход, който през 20-те години на миналия век създава незаконен бизнес модел, посредством който краде милиони от своите инвеститори. Схемата работи само дотогава, докато има постоянен приток от нови инвеститори, влагащи нови пари. Това понякога се нарича финансова пирамида.

Най-голямата подобна пирамида, която фалира от началото на XXI в. е тази на Бъpнapд Meйдoф. Тя се срина през 2008 г. Тогава властите отнеха всички активи на Мейфод и семейството му, включително бижута, автомобили, лодки, както и малка къща на брега на океана с площ 300 кв.м. Намира се в Moнтayĸ, щaтa Hю Йopĸ. Властите успяха бързо да я продадат срещу 9.41 млн. USD още през октомври 2009 г. Новият собственик – Cтивън Poд, е пpeдceдaтeл и глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa Vоrnаdо Rеаltу Тruѕt. Той ремонтира къщата и след близо 10 години я обявява за продан.

Имотът разполага с парцел от близо 6000 кв.м., които са почти на плажа. На първия етаж са разположени холът и огромната кухня, от които се разкрива великолепна гледка към плажа, както и две спални. Вторият етаж е по-малък по площ. Там е разположена родителската спалня. Каква е исканата в момента сума ще разберат само тези, които проявяват интерес към имота.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини