Отидете към основна версия

7 414 8

Лошите съседи могат да провалят сделка с имот

  • съсед-
  • покупка-
  • жилище-
  • свада
Снимка: Shutterstock

Двата най-важни фактора при покупката на жилище са локацията и цената. През последните години облаче все по-голяма тежест имат фактори като наличие на място за паркиране или гараж и ... кои са съседите. Близо 30% от собствениците на жилища във Великобритания живо се интересуват кои ще са съседите им преди да решат дали да придобият даден имот или не, сочи проучване на компанията Gocompare.

Най-много британците се карат заради високата музика – 40%. Втората причина, с 25%, е лаят на кучето на съседа. За 16% от съседите оставеният боклук на стълбите е достатъчна причина, за да се скарат със собственика на съседния апартамент. Нанесени щети по имота или автомобила на съседа са причина 10% от хората да се карат. Липсата на паркомясто може скара 4% от съседите.

Всички тези фактори могат да повлияят върху решението на клиента да купи дадено жилище. Оказва се, че 48% от потенциалните купувачи ги отблъсква наличието на боклук в двор. 43% заявяват, че няма да купят даден имот, ако той се намира в сграда с неподдържани общи части, а 37% в никакъв случай няма да придобият жилище, ако в съседство друго се отдава под наем на студенти.

Добрата новина се състои в това, че почти половината от анкетираните, признават, че отношенията им със съседите не са просто добри, а дори приятелски. Много от респондентите разказват, че често навестяват дома им, когато те са почивка, за да поливат цветята или да нахранят домашния им любимец.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини