Отидете към основна версия

16 977 26

Разграбват изоставени хотели в Банско

  • банско-
  • имоти-
  • кражби-
  • хотели

Ваканционни имоти

Снимка: М. Богданова ©

Кризата от 2008 г. в сектора на недвижимите имоти продължава и днес да дава отражение. Банско безспорно беше едно от местата, на които се наблюдаваше бум в строителството. 2008-а – точно по време на пика в строителството, много не само проекти, но и строежи бяха замразени. В последствие редица току що построени и обзаведени хотели останаха заключени. Днес – 10 години след кризата, възникна нов проблем, а именно грабежи. Последният е на хотел „Изворите”, собственост на столичния бизнесмен Светозар Съев.

В събота собственикът е съобщил в полицията, че вторият етаж на хотела му в местността "Мъртви ливади" край Банско е напълно ограбен, съобщава Struma.com. От всички стаи са изнесени телевизорите, хладилниците, печките и цялото оборудване, както и леглата и гардеробите. Кражбата е станала за около 4 месеца, в които явно никой не е наблюдавал обекта. Няма жива охрана, както и видеонаблюдение.

Полицията започна разследване на крупната кражба за стотици хиляди левове. Случилото се с въпросния хотел не е изненада. В покрайнините на Банско и Разлог има недостроени хотели, къщи за гости. В района около „Пирин Голф" съществува т.нар. "Мъртъв град" заради десетките построени и неизползвани хотели.

Всичко това е резултат от масовото застрояване преди години и последвалата след това криза. Много хотелиери фалираха и изоставиха имотите си. Чужденци също инвестираха и след като не можаха да развият бизнеса си, изоставиха имотите си и си тръгнаха. Затова в момента на страниците на съдия изпълнителите е пълно с хотели в Банско и Разлог, обявени за продан.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини