Отидете към основна версия

7 850 10

Неремонтираните жилища са все по-популярни

  • швейцария-
  • жилища-
  • ремонт-
  • инвестиция

Близо 60% от жилищния фонд в Швейцария е над 30 години

Снимка: Shutterstock

Близо 60% от жилищата и къщите в Швейцария са построени преди повече от 30 години. Става въпрос за 2.6 милиона единици, от които 900 000 се нуждаят от основен ремонт. В най-голяма степен това се отнася за сградния фонд в Базел. Следват Ньошател и Женева. Инвестирането в имоти, които се нуждаят от реновация, стават все по-популярни сред купувачите. С 36.5% се е увеличил обемът инвестиции в подобни имоти за периода 2007-2016 гг.

Подобна инвестиция си заслужава най-много в градове с добро географско местоположение и отлична инфраструктура, смятат специалисти и посочват, че за тях най-добрият избор е град Регенсдорф в кантон Цюрих. На второ и трето място са Льо Гран Сакконекс и Бернекс в кантон Женева. Благодарение на силния прираст на населението, ниският процент на свободни площи и възможност за договаряне на отстъпка от първоначално обявената цена за сметка на реновирането на имота, може да се увеличи доходността от него.

В средата на 2018 г. на пазара на недвижими имоти в Швейцария са се появили допълнителни 7000 жилища, сочат данните на Wüest Partner. Данните на Федералната статистическа служба (FSO) са, че към момента необитаеми са общо 72 000 жилища. Процентът на свободни имоти продължава да нараства независимо от забавянето в темповете на строеж.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини