Отидете към основна версия

6 278 45

Жилищата ново строителство изискват мебели по поръчка

  • архитектура-
  • дизайн-
  • тенденции-
  • жилище-
  • апартамент-
  • esteta interiori

Използването на дизайнер е по-ефикасно и по-евтино

Забързаното ежедневие и постоянната липса на време изискват от бизнесите да се адаптират и подобряват. Именно такова подобрение успешно е приложено от компанията за интериорни решения, Esteta Interiori. Продуктовата ѝ гама е надградена с услугата интериорен дизайн, предлагана от собственото дизайнерско студио на компанията. С обединяването на интериорно проектиране, доставка и монтаж на цялостно обзавеждане, Esteta Interiori напълно затваря кръга от дизайн до завършване на проект. По този начин времето, което отнема да се завърши жилището се намалява значително, събирайки всички стъпки от процеса на едно място, а от клиентът се изисква само да одобри проекта, а да се стартира рабoта по него. За необходимостта от консултация с интериорен дизайнер и тънкости от бранша, разказва в интервю за ФАКТИ управителят ѝ Евгени Генчев.

Много от българите сами решават да променят визията на помещенията. Разполагат с определена сума, купуват избрани мебели, но в крайна сметка крайният продукт и визията му, не ги удовлетворява. Как бихте ги убедили, че в крайна сметка ще им е по-изгодно, ако използват услугите на професионалист, а че резултатът ще е далеч по-уютен?

Да, това е често дискутирана тема. На пръв поглед нещата изглеждат много по-прости, от колкото са. Почти всеки има албум с идеи в Instagram или Pinterest, които само чакат да бъдат реализирани. Проблемът с това, е че тези идеи отговарят за специално пространството обстановка, в която са реализирани. Когато интериорно решение, предвидено за изцяло различно жилище се приложи в пространство с различни условия и архитектурни дадености, резултатите няма как да са същите като на снимката в Instagram. Красивите картини, на които всички се наслаждаваме в Pinterest, са плод на дизайнерска мисъл, последвана от майсторско изпълнение и най-често професионален фотограф.

Друг проблем с обзавеждането на апартамент с готови решения идва и от новото строителство. Често жилищата идват с неусвоеяеми пространства, ниши и чупки, които няма как да се оползотворят с готови мебeли. Някой трябва да проектира мeбели за там, вземайки предвид много повече фактори, от просто свободното пространство.

При рабoтата с интериорен дизайнер, тези проблеми са елиминирани. Предлагаме не само картинки на добри идеи, а реални и изпълними планове и проекти, които могат да се осъществят. Все пак ние от Esteta Interiori сме и изпълнители, не само интериорни дизайнери.

Каква е разликата в обзавеждането на едно жилище в стара сграда и такова в нова?

Хубав въпрос. Разликата е много голяма и идва от модерните тенденции в обзавеждането, а те от своя страна са породени от пространството, с което разполагат самите строители. Като основна разлика може да разгледаме местоположението на кухнята и подстъпите към баните в апартамента.

Старите сгради дължат своя чар на архитектурните си нестандартности и автентични декоративни елементи. Стараем се да запазим и включим колкото се може повече от тях в стила на апартамента, стига клиентът да търси класическия стил. Качественото старо стрoителствo често е просторно и с високи тавани, даващи свобода за добавянето на окачен таван с различни височини, акустични и декоративни панели, както и стенни облицовки с широкоформатни плочи. Този тип стрoителство носи със себе си и ред проблеми, които изискват цялостно прекрояване на жилището. Като по стандарт, банята и тоалетната са достъпни само от коридора, спалнята е много малка или изключително голяма, а кухнята винаги е автономно помещение. Често всекидневната е преходна или включва вестибюл. Старите електрическа и ВиК инсталации също трябва да бъдат прекроени и модернизирани, за да паснат на модерните тенденции.

Новото стрoителствo от своя страна често се характеризира с неусвояеми чупки и ниши, нестандартни по размери и пропорции стаи, заблуждаващи, че може да поберат готови мебели. Много често строителите подават информация, че в помещението могат да се добави определен набор мебели, но при реализация се вижда, че вътре няма място и за половината. Модерното стрoителствo се изгражда в крак с новите тенденции за оползотворяване на пространството. Това включва обединяването на кухня с всекидневна и трапезария, светли спални с големи прозорци и прилежащи към тях бани и гардеробни. Качественото стрoителствo се характеризира и със здрави конструкции, на които могат да се окачат конзолни мeбeли и нестандартни интериорни решения.

И от двата типа стрoителствo имат своите плюсове и минуси, а в Esteta Interiori, разбира се, имаме примери за успешно реализирани проекти и в двете ситуации.

Можете да откриете интериорно студио Esteta Design на:
https://design.esteta.bg/
Email: Interior@esteta.bg
Тел.: +359 882244395
Esteta Design e неразделна част от Esteta Interiori

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Свързани новини