Отидете към основна версия

4 198 8

За пети път продават емблематична за София сграда

  • зала универсиада-
  • продажба-
  • търг

Търгът за зала „Универсиада“ е насрочен за 19 декември 2020 година

Снимка: БГНЕС

Започва пети опит за продажбата чрез частен съдебен изпълнител на знаковата столична зала „Универсиада“. Причината – след фалита на КТБ кредитът от над 70 млн. лв., изтеглен от собственика за сградата, не е обслужван.

През 2016 г. никой в съдебната зала не е проявил интерес към спортната зала. Тогава вещо лице я е оцени на 18.5 млн. лв. "Получавали сме обаждания от рода: "Може ли да се събори сградата и да се построи жилищен блок?". Това няма как да се случи, тъй като градоустройственият план на София, парцелът е предназначен за спорт и развлечения", казва частният съдебен изпълнител Стоян Якимов, цитиран от bTV.

Зала "Универсиада" е построена през 1961 г. В нея са посрещани много чужди държавни ръководители, домакинства, състезания и концерти. В края на 80-те години има и изложения.

"Имах среща с кмета на район "Слатина" във връзка с продажбата на имот, тъй като той заяви, че тази зала е обществено благо и той самият прояви интерес как тя да бъде купена от Столична община, така че служи на гражданите на София. Но на този етап няма някакво развитие". Търгът за наддаването на сградата е на 19 декември, а делото за екстрадирането на банкера Цветан Василев, отпуснал кредита, чака решението на Апелативния съд на Белград.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини