Отидете към основна версия

4 158 9

Нов ПУП ще реши проблемите на най-големия летен курортен град у нас

  • слънчев бряг-
  • пуп-
  • инфраструктура

Най-големият е инфраструктурата

Снимка: БГНЕС

Актуализация на подробния устройствен план на Слънчев бряг би решила натрупаните през годините инфраструктурни проблеми на комплекса. Това е мнението на арх. Георги Бакалов, автор на последния строително-регулационен план на курорта, който е в сила от 2000 г. "Разрастването на Слънчев бряг е извършено на парче, стихийно и цялата инфраструктура се задъхва от огромната леглова база".

Огромни задръствания, тълпи от туристи, които чакат да бъдат пропуснати по пешеходни пътеки, безразборно паркирали коли по алеи и в градинки, съобщава БНР. Много от автобусите, заради тесните еднопосочни алеи, не могат да стигнат до хотела на туристите и ги оставят с багажите на километри от него. Свободни места за паркиране има само на платените сини зони, но от тях могат да се възползват само туристи, които са за кратко време в комплекса.

Хотелиерите отново поставят въпроса за собствеността на инфраструктурата на Слънчев бряг. Отдавна настояват да бъде прехвърлена на Община Несебър. Сега данъците и таксите в Слънчев бряг се плащат на общината, а инфраструктурата се поддържа от държавата. Тя обаче няма достатъчно приходи от комплекса, за реинвестиране на средства в сериозните проблеми на транспортната и на инженерната инфраструктура.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.

Свързани новини